Nyheter

OD7V ETC är en bredd satsning på råvarumarknaden

Publicerad

den

WisdomTree Broad Commodities (OD7V ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få exponering mot en total avkastningsinvestering i en korg med råvaruterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Commodity IndexSM (”Indexet”) och ger en säkerhetsavkastning. Denna ETC kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,49 procent

WisdomTree Broad Commodities är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. De betalningsförpliktelser för swapmotparterna till emittenten skyddas av säkerhet hålls som markeras dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Index Beskrivning

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på terminsavtalen (som rullas kontinuerligt på ett förutbestämt rullningsschema) av råvarorna används i Bloomberg Commodity IndexSM. Indexet är ett brett diversifierat index prissatt med hänvisning till råvaruterminkontrakt från de stora råvarusektorerna:

Energi, jordbruk, industrimetaller, ädelmetaller och boskap. När index är ombalanserad får ingen sektor utgöra mer än 33% och ingen individuell råvara får utgöra mindre än 2% av indexet.

Ett terminsavtal är ett avtal om att köpa en vara till ett överenskommet pris, med leverans och betalning sker till ett angivet pris punkt i framtiden. Terminskontrakt avyttras i allmänhet strax före löptiden kontraktet löper ut och nya kontrakt ingås för att undvika att det tas faktiska leverans av den aktuella varan (en process som kallas ”rullande”), så att den är kontinuerlig exponeringen för varan bibehålls. De kontrakt som köps kan vara dyrare än de kontrakt som säljs vilket skulle orsaka en investerare i råvaruterminer för att göra ytterligare förlust.

Denna marknadstrend är känd som contango’. Alternativt kan de kontrakt som köps vara billigare än de säljs vilket skulle resultera i en ytterligare vinst, så kallad backwardation”. Detta prisskillnad brukar kallas ”rullavkastning”. När rullningarna införlivas i beräkningen av indexets värde kan det därför ha en positiv eller negativ inverkan på indexets värde beroende på om det finns contango eller backwardation. ETC kommer också att påverkas eftersom dess värde är baserat på värdet på Index.

Handla OD7V ETC

WisdomTree Broad Commodities (OD7V ETC) är en börshandlad råvara (”ETC”) som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURAIGCGB00B15KY989
TSXJPY1684GB00B15KY989
LSEGBPAGCPGB00B15KY989
EuronextEURAIGCPGB00B15KY989
XetraEUROD7VDE000A0KRKC6
LSEUSDAIGCGB00B15KY989

Största innehav

RåvaraVikt %
Guld11.63%
Naturgas10.24%
WTI Crude Oil9.23%
Brent Crude Oil7.93%
Majs5.67%
Koppar (COMEX)5.37%
Sojabönor5.02%
Aluminium4.65%
Sojabönsolja4.07%
Kaffe3.49%
Socker3.33%
Silver3.21%
Live Cattle3.18%
Gasolja2.92%
Zinc2.80%
Vete2.63%
Blyfri bensin2.62%
Nickel2.45%
Heating Oil2.38%
Sojabönsmjöl2.35%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version