Nyheter

OD7C ETC för en exponering mot kopparpriset

Publicerad

den

WisdomTree Copper (OD7C ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot en totalavkastningsinvestering i koppar genom att spåra Bloomberg Copper Subindex (”indexet”) och ge en säkerhetsavkastning.

WisdomTree Copper är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. Denna ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheter som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på kopparterminerna (som kontinuerligt rullas på ett förutbestämt rullande schema) som används i Bloomberg Commodity IndexSM.

Om Terminsavtal

Ett terminsavtal är ett avtal om att köpa en vara till ett överenskommet pris, med leverans och betalning som ska ske vid en viss tidpunkt i framtiden. Terminsavtal avyttras i allmänhet strax innan kontraktstiden löper ut och nya kontrakt ingås för att undvika att leverera den aktuella varan (en process som kallas ”rullande”), så att kontinuerlig exponering för varan upprätthålls . De kontrakt som köps kan vara dyrare än de kontrakt som säljs, vilket skulle leda till att en investerare i råvaruterminer gör ytterligare förlust. Denna marknadstrend är känd som ’contango’.

Alternativt kan de kontrakt som köps vara billigare än de som säljs, vilket skulle resultera i en ytterligare vinst, så kallad ”backwardation”. Denna prisskillnad brukar kallas ”rullavkastning”. Eftersom rulleutbytet införlivas i beräkningen av indexets värde kan det därför ha en positiv eller negativ inverkan på indexets värde beroende på om det finns contango eller backwardation. ETC kommer också att påverkas eftersom dess värde är baserat på indexets värde.

Potentiella risker

En investering i en ETC innebär en betydande risk. Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör inhämta oberoende redovisnings-, skatte- och juridisk rådgivning och bör rådfråga sina professionella rådgivare för att avgöra om denna ETC är lämplig som en investering för sina egna förhållanden. Denna ETC är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna ETC är uppbyggda som skuldebrev och inte som aktier (eget kapital). Värdet på värdepapper i denna ETC påverkas direkt av höjningar och minskningar av indexets värde. Följaktligen kan värdet på ett värdepapper gå upp eller ner och en värdepappersinnehavare kan förlora en del av eller hela det investerade beloppet. Det kan inte vara säkert att värdepapper alltid kan köpas eller säljas på en börs eller att det marknadspris som värdepapperen kan handlas till på en börs alltid exakt återspeglar indexets prestanda.

Emittenten är beroende av att det finns swap -motparter att fortsätta att ingå swapavtal med, och om inga swap -motparter är villiga att göra det kommer ETC inte att kunna uppnå sin investeringspolicy för att spåra indexets resultat . Emittenten är utsatt för risken för att tredje parts tjänsteleverantörer inte kan lämna tillbaka egendom som tillhör Emittenten eller betala pengar till Emittenten.

Handla OD7C ETC

WisdomTree Copper (OD7C ETC) handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDCOPAGB00B15KXQ89
Borsa ItalianaEURCOPAGB00B15KXQ89
TSXJPY1693GB00B15KXQ89
EuronextEURCOPAPGB00B15KXQ89
XetraEUROD7CDE000A0KRJU0

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version