Nyheter

Nytt namn på välkänd fond för cybersäkerhet

Publicerad

den

En av de mer välkända tematiska börshandlade fonderna har bytt namn och underliggande index. Faktum är att inte mindre än sex av de ETFer som tidigare fanns under varumärket PureFunds, inklusive en välkänd fond för cybersäkerhet, bytte namn och underliggande index.

Sedan den 1 augusti heter den första börshandlade fonden som fokuserar på cybersecurity-aktier ETFMG Prime Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK). Flytten som som ses som kontroversiell på ETF-marknaden, betyder att HACK handlas till ett nytt index. Den nya indexleverantören är Prime Indexes.

Försvara sig mot cyberbrottslighet

HACK äger aktier i företag som arbetar med erbjuder hårdvara, mjukvara, konsulttjänster och tjänster för att försvara sig mot cyberbrottslighet. Genom HACK erbjuder ETFMG Prime Cyber Security ETF investerare ett transparent och effektivt verktyg för att investera i denna växande industri. Fonden försöker tillhandahålla investeringsresultat före avgifter och kostnader som det underliggande indexet Prime Cyber Defense Index.

HACK har 35 aktier och cirka 1,1 miljarder dollar i förvaltat kapital. HACK spårade tidigare ISE Cybersecurity Index. Det indexet använder en viktad fördelning mellan marknadsinvesteringar över kategorierna av infrastrukturleverantörer och tjänsteleverantörer samt en lika vägt fördelningsmetodik för alla komponenter inom varje sektorallokering.

Investerare som är oroade över indexbytet kan eventuellt finna en lättnad i att veta att HACKs nya benchmark liknar sitt gamla index.

Prime Cyber Defense Index delar upp berättigade företag i två kategorier – arkitektur och applikationsleverantörer. Total marknadsandel av företag inom varje segment används för att bestämma vikten av vart och ett av de två primära segmenten,.

Konkurrens om cybersäkerheten

Det finns konkurrens på cybersecurity ETF-rymden. Exempelvis grundades First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF (NASDAQ: CIBR) för drygt två år och har 272,2 miljoner dollar i förvaltade tillgångar. Denna ETF har 30 aktier och spårar Nasdaq CTA Cybersecurity Index. CIBR: s topp 10 innehav kombinerar för nästan hälften av den börshandlade fondens vikt.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version