Nyheter

Nya vikter i Bloomberg Commodity Index 2021

Publicerad

den

Bloomberg tillkännagav i torsdags målvikterna och sammansättningen för Bloomberg Commodity Index (“BCOM”) 2021. BCOM lanserades 1998, med historisk information som går tillbaka till 1960, och är ett allmänt spårat riktmärke för råvarumarknaden. Indexet är sammansatt av 23 börshandlade kontrakt på fysiska råvaror. Målvikterna blir 2021 effektiva januari 2021. Det kommer inte att ske några råvarutillägg eller raderingar till BCOM 2021.

Sedan riktmärket lanserades har målvikten för ädla metaller och guld aldrig varit högre. Precious Metals-gruppen ökade med 1,6% till 19%, varav guld ökade till 14,6%. Industrial Metals sjönk under 16% för första gången i indexets historia. Driven av volym inom energikoncernen fortsatte spreaden mellan WTI och Brent Crude Oils vikt att öka, till den högsta nivån sedan 2014.

Sammantaget kommer BCOM- att se ökningar i energi, spannmål, softs och ädla metaller och minskningar för industriella metaller och boskap. Målvikter för alla BCOM-komponenter för 2021, liksom deras jämförande vikter 2020, listas nedan:

Målvikter bestäms i enlighet med reglerna som beskrivs i BCOM-metoden. Indexreglerna tar hänsyn till likviditets- och produktionsdata i förhållandet 2: 1 och omfattas av följande krav för diversifiering och minimivikt:

Ingen grupp får utgöra mer än 33 viktprocent.

Ingen enskild vara, tillsammans med dess derivat, får utgöra mer än 25 viktprocent;

Ingen enskild råvara får utgöra mer än 15 viktprocent

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version