Nyheter

Nya certifikat från CoinShares ger exponering mot Chainlink och Uniswap

Publicerad

den

Sedan i onsdags handlas ytterligare två nya certifikat från CoinShares på Xetra och via Börse Frankfurt. De nya krypto-ETNerna ger exponering mot Chainlink och Uniswap.

Med dessa två Exchange Traded Notes (ETNs) från CoinShares har investerare enkel tillgång till att följa utvecklingen för kryptovalutorna Chainlink och Uniswap utan att behöva sätta upp kryptoplånböcker och byta till oreglerade handelsplatser. Produkterna är fysiskt uppbackade av respektive kryptovaluta och clearas centralt i handeln av Deutsche Börse Groups centrala motpart, Eurex Clearing AG.

NamnKortnamnTillgångsslagISINFörvaltningsavgiftKryptovaluta
CoinShares Physical ChainlinkCCHAETNGB00BMWB49101.50 per centChainlink
CoinShares Physical UniswapCIWPETNGB00BNRRG6241.50 per centUniswap

Krypto-ETN-erbjudandet på Xetra omfattar nu 77 produkter från tio leverantörer på totalt 20 individuella kryptovalutor och fem kryptoindex. 20 produkter kan handlas i både euro och amerikanska dollar med samma ISIN. Handelsvalutan kan väljas i varje enskilt fall genom en individuellt tilldelad växlingskod.

Med en genomsnittlig månatlig orderboksomsättning på cirka 1 miljard euro är Deutsche Börse och Xetra också marknadsledande inom handel med krypto-ETN i Europa.

Handla CoinShares produkter

Dessa certifikat från CoinShares finns noterade på tyska Xetra. Det betyder att det går att handla andelar i dessa certifikat genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version