Nyheter

Nya aktiva ETFer från J.P. Morgan ger tillgång till amerikanska företag med en värde- och tillväxtstrategi

Publicerad

den

Sedan i torsdags har nio nya aktiva börshandlade fonder utgivna av J.P. Morgan Asset Management kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa ETFer ger tillgång till amerikanska företag med en värde- och tillväxtstrategi

Samtliga nio JPM Active US UCITS ETFer har en aktiv investeringsstrategi och investerar främst i amerikanska företag med målet att leverera en prestation som överstiger jämförelseindexet på lång sikt. Hållbara kriterier ingår i valet av värdepapper.

De tre första JPM Active US Equity UCITS ETFerna fokuserar på företag som är hemmahörande i USA eller som bedriver huvuddelen av sin ekonomiska verksamhet där. Investeringsförvaltaren använder en nedifrån-och-upp-strategi för aktieurval, med hjälp av grunder från sin egen analys. Totalt har ETF för närvarande cirka 80 aktier i sin portfölj. Riktmärket är S&P 500 Index.

Målet med de kommande tre JPM Active US Growth UCITS ETFerna är att välja amerikanska företag med stark vinsttillväxtpotential. Särskild vikt läggs vid innovation, förmåga att skapa mervärde och solida ekonomiska nyckeltal. Totalt har ETF för närvarande cirka 100 aktier i sin portfölj. De största innehaven inkluderar företag som Microsoft, Amazon, Apple och Nvidia. Riktmärket är Russell 1000 Growth Index.

När det gäller JPM Active US Value UCITS ETFer tar investeringsförvaltaren en värdestrategi och investerar i amerikanska företag som är undervärderade enligt dess analys men av hög grundläggande kvalitet. Totalt har ETF för närvarande cirka 150 aktier i sin portfölj. Några av de största innehaven är Bank of America, Chevron, Wells Fargo och Abbvie. Riktmärket är Russell 1000 Value Index.

Alla ETFer har både en ackumulerande och en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar, samt en valutasäkrad andelsklass mot euro.

NamnTillgångsklassISINTERDistributionspolicy
JPM Active US Equity UCITS ETF – USD (acc)Active Equity ETFIE000RSCXLM40,39 %Ackumulerande
JPM Active US Equity UCITS ETF – USD (dist)Active Equity ETFIE0007ILCZU40,39 %Utdelande
JPM Active US Equity UCITS ETF – EUR Hedged (acc)Active Equity ETFIE000BZFW5H70,39 %Ackumulerande
JPM Active US Growth UCITS ETF – USD (acc)Active Equity ETFIE0005CH3U280,49 %Ackumulerande
JPM Active US Growth UCITS ETF – USD (dist)Active Equity ETFIE0003KQ8JX10,49 %Utdelande
JPM Active US Growth UCITS ETF – EUR Hedged (acc)Active Equity ETFIE000UZZ5SU20,49 %Ackumulerande
JPM Active US Value UCITS ETF – USD (acc)Active Equity ETFIE000TD3TI260,49 %Ackumulerande
JPM Active US Value UCITS ETF – USD (dist)Active Equity ETFIE000DTA2ZH90,49 %Utdelande
JPM Active US Value UCITS ETF – EUR Hedged (acc)Active Equity ETFIE000CQQ22C80,49 %Ackumulerande

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 136 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version