Nyheter

Ny råvaru-ETF från L & G ger tillgång till den breda råvarusektorn via terminskontrakt

Publicerad

den

Sedan i torsdags är en ny börshandlad fond utgiven av Legal & General Investment Management handlas på Xetra och Börse Frankfurt. Det är en råvaru-ETF från L & G ger tillgång till den breda råvarusektorn via terminskontrakt.

L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities ex-Agriculture & Livestock UCITS ETF (XEXA) erbjuder investerare tillgång till prestanda för en korg av råvaror från energi-, industri- och ädelmetallsektorerna via terminskontrakt med olika förfallodatum. Sektorn för jordbruk och levande nötkreatur ingår inte.

ETFen är helt säkerställd. Eftersom terminskontrakt har en begränsad löptid stängs de vanligtvis före utgången och rullas över till ett nytt kontrakt med en senare löptid. Beroende på om det köpta terminskontraktet är billigare eller dyrare än det sålda terminskontraktet realiseras rullningsvinster eller rullningsförluster.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities ex-Agriculture & Livestock UCITS ETFIE000MQ5XEW10,30%AckumulerandeBarclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Ex-Agriculture & Livestock Capped TR Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 157 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version