Nyheter

Ny iShares ETF på Xetra med fokus på europeiska industriföretag

Publicerad

den

iShares MSCI Europe Industrials Sector UCITS ETF EUR (Acc) (ESIN) är en ny börshandlad fond emitterad av iShares, iShares MSCI Europe Industrials Sector UCITS ETF – EUR (Acc). Denna ETF som har fokus på europeiska industriföretag har lanserats på Xetra och Börse Frankfurt under gårdagen.

Med iShares MSCI Europe Industrials Sector UCITS ETF – EUR (Acc) deltar investerare i stora och medelstora företag från industrisektorn i 15 utvecklade länder i Europa. Dessa inkluderar företag från underindustrier som industrimaskiner, elektriska komponenter, flyg-, bygg- och handelsföretag.

Viktningen för det största företaget är begränsad till 35 procent. Viktningen för varje ytterligare titel är begränsad till 20 procent. Utdelningar återinvesteras.

ESIN är iShares variant av SPDR MSCI Europe Industrials UCITS ETF (SPYQ) som även denna har fokus på europeiska industriföretag och följer samma underliggande index. SPYQ handlas på Xetra.

Handla ESIN

iShares MSCI Europe Industrials Sector UCITS ETF EUR (Acc) (ESIN) handlas på flera olika börser i Europa. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla SPYQ

SPDR MSCI Europe Industrials UCITS ETF (SPYQ) handlas på flera olika börser i Europa. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version