Nyheter

Ny fond erbjuder tillgång till Brasiliens fastighetsmarknad

Publicerad

den

Brasilien är mer än bara iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ). Denna börshandlade fond är förvisso den största och mest välkända av alla de ETFer som fokuserar på investeringar i Brasilien, men det finns andra som inte erbjuder lika tung exponering mot brasilianska aktier. En av dessa nischade ETFer är en ny fond som erbjuder tillgång till Brasiliens fastighetsmarknad, Tierra XP Latin America Real Estate ETF (NYSEArca: LARE)

LARE lanserades i december 2015, och följer Solactive Latin America Real Estate Index, ett index som också omfattar fastigheter i Mexiko. Brasilien och Mexiko är Latinamerikas två största ekonomier.

Äger brasilianska och mexikanska REITs

LARE äger aktier i brasilianska och mexikanska REITs, men har även direktinvesteringar i aktier i större, listade fastighetsbolag i Mexiko, Brasilien och Chile. Fördelningen mellan REITs och REOCs ligger på 54 procent respektive 46 procent av denna ETFs 52 olika komponenter.

Solactive Latin America Real Estate Index screenar alla noterade aktier som har sin primärlistning i Latinamerika och har sin huvudsakliga inkomst från fastigheter alternativt från fastighetsrelaterade tjänster. Indexet använder sedan utdelning, börsvärde och likviditet i de underliggande aktierna för att fastställa vikter. Indexet ombalanseras kvartalsvis.

Brasilianska aktier på högvarv

Tidigare gick den brasilianska aktiemarknaden för högvarv efter det att den förre presidenten Luiz Inácio Lula da Silva greps. Därefter har hans efterträdare Dilma Rousseff flyttat ut från presidentpalatset, men den brasilianska ekonomin står inför otaliga utmaningar. Aktiehandlarna ser detta som positivt, och har ställt upp aktiekurserna kraftigt i år efter spekulationer om att en ny administration kan anta ett antal åtstramningsåtgärder och reformer för att stabilisera ekonomin i Brasilien.

Fastighetsmarknaden i Brasilien har varit under press på grund av lågkonjunkturen i landet. Tierra Funds som ligger bakom LARE är emellertid optimistiska trots ett antal våndor och den politiska oro som ligger bakom den riksrätt som väntar president Dilma Rousseff. Det finns emellertid skäl att anta att den brasilianska ekonomin står inför en vändning och att situationen stabiliseras och att det mycket väl kan komma en räntesänkning, vilket skulle gynna Brasiliens fastighetsmarknad.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version