Nyheter

Ny ETF från AXA ger tillgång till europeiska företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

En ny ETF från AXA Investment Managers kan från och med i dag handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. AXA IM MSCI Europe Equity PAB UCITS ETF (AIME) ger investerare möjlighet att investera i stora och medelstora företag från 15 utvecklade marknader i Europa. ETF är i linje med målen i Paris klimatavtal. Företag kommer att väljas ut och vägas för att mildra klimatrelaterade fysiska risker och övergångsrisker på vägen mot en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp, samtidigt som de drar fördel av de möjligheter som denna övergång ger upphov till.

Fonden följer MSCI Europe Climate Paris Aligned Index och inkluderar för närvarande över 240 företag från olika sektorer. Industri, finans och hälso- och sjukvård står för över 57 procent.

NamnTypISINOngoing chargesUtdelningspolicyReferensindex
AXA IM MSCI Europe Equity PAB UCITS ETF EUR accAktie ETFIE000YASIPS30.14 per centAckumulerandeMSCI Europe Climate Paris Aligned Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 127 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version