Nyheter

Nu erbjuder FreeTrade finska aktier

Publicerad

den

Den första omgången av europeiska aktier finns nu hos FreeTrade. Denna brittiska mäklare har anslutit till de europeiska marknaderna och adderar den första omgången europeiska aktier till din app idag. Nu erbjuder FreeTrade finska aktier.

För att kicka igång kan du hitta en speciell kollektion av finska aktier som en tidigt julklapp. Under de närmaste månaderna kommer aktier som handlas på andra stora europeiska börser också att vara tillgängliga på din Freetrade-app.

FreeTrade har gått direkt till paneuropeiska börserna för att erbjuda dig den bästa möjliga upplevelsen. Detta gör Freetrade till ett av få mäklarhus i Storbritannien som erbjuder direktåtkomst för privata investerare till europeiska marknader.

Det som skiljer den här nya funktionen åt är inarbetat i Freetrades DNA: att investera tid, energi och pengar i att utveckla rätt teknik för att bygga en hållbar verksamhet och stödja våra kunder under hela deras liv.

Kort sagt, detta är det mest komplexa ingenjörs- och driftarbetet sedan FreeTrade byggde sin Invest-plattformen 2019/20.

Visste du detta om finska aktier?

Helsingforsbörsen öppnade 1912. Liksom de flesta börser började den som ett kooperativ som ägdes av sina medlemmar och lokala banker.

Under åren har börsen utvecklats genom en rad fusioner för att bli en del av den globala börsgruppen Nasdaq.

Industrin utgör cirka en fjärdedel av den finska marknaden, med en stark närvaro från tillverknings- och finansiella tjänsteföretag.

Du kan nu hitta 38 finska aktier från Nasdaq Helsinki i din app, inklusive:

• Hisstillverkaren Kone

• Flygbolagsjätten Finnair

• Angry Birds-tillverkaren Rovio

Är dessa aktier tillgängliga för alla användare?

FreeTrade kommer att följa samma principer för europeiska aktier som FreeTrade har för aktier i Storbritannien och USA. För Finland innebär detta att alla användare kommer att kunna få tillgång till aktier på börsens huvudindex, Helsinki 25.

Resten av aktier utanför huvudindexet kommer endast att vara för Plus-medlemmar.

Håll ögonen öppna under de kommande veckorna och månaderna när FreeTrade lanserar ytterligare europeiska länder.

Detta bör inte läsas som personlig investeringsrådgivning och enskilda investerare bör fatta sina egna beslut eller söka oberoende råd. Den här artikeln har inte utarbetats i enlighet med lagkrav som är utformade för att främja investeringsanalysens oberoende och anses vara en marknadskommunikation.

När du investerar är ditt kapital i fara. Värdet på din portfölj kan gå ner såväl som upp och du kan få tillbaka mindre än du investerar. Tidigare resultat är inte en tillförlitlig indikator på framtida resultat.

Freetrade är ett handelsnamn för Freetrade Limited, som är ett medlemsföretag på London Stock Exchange och är auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority. Registrerad i England och Wales (nr 09797821).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version