Nyheter

NORW ETF för den norska börsen

Publicerad

den

Global X FTSE Norway 30 ETF (NYSEArca: NORW ETF) är en amerikansk ETF som följer ett marknadsviktat index av norska aktier. Denna ETF äger aktier i 55 olika företag och har en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent. NORW är en utdelande ETF.

NORW Factset Analytics Insight

NORW erbjuder målinriktad exponering mot stora, medelstora och små företagssegment på den norska marknaden. Det kommer i allmänhet att investera minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet samt i amerikanska och globala depåbevis baserat på dessa värdepapper. Det underliggande indexets 25/50 metod återspeglar vissa investeringsgränser som regleras av investeringsföretag enligt den nuvarande amerikanska Internal Revenue Code, särskilt: Ingen gruppföretag överstiger 25% av indexvikt och alla som väger över 5% får inte överstiga 50% av indexvikt. Före den 15 juli 2014 hette fonden tidigare Global X FTSE Norway 30 ETF och spårades av FTSE Norway 30 Index.

Global X MSCI Norway ETF (NORW) investerar i bland de största och mest likvida norska värdepappren.

Global X MSCI Norway ETF (NORW) strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultat, före avgifter och kostnader, för MSCI Norway IMI 25/50 Index.

Varför NORW?

Effektiv åtkomst

Effektiv tillgång till en bred korg med norska värdepapper.

Riktad exponering

Fonden riktar sig mot exponering mot ett enda land, i detta fall Norge.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultat före avgifter och kostnader för MSCI Norge IMI 25/50 Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADRs”) och globala depåbevis (”DDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att representera resultatet för det breda norska aktieuniverset. Fonden är icke-diversifierad.

Handla NORW

Global X FTSE Norway 30 ETF (NYSEArca: NORW ETF) är en amerikansk ETF finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

För europeiska investerare finns andra, enklare val, till exempel DNB OBX ETF eller XACT OBX (UCITS ETF) som båda två kan handlas i Europa. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
11.72EQNR NOEQUINOR ASA
11.67DNB NODNB ASA
7.13TEL NOTELENOR ASA
6.26MOWI NOMOWI ASA
5.16YAR NOYARA INTERNATIONAL ASA
4.65NHY NONORSK HYDRO ASA
4.29ORK NOORKLA ASA
3.01TOM NOTOMRA SYSTEMS ASA
2.57GJF NOGJENSIDIGE FORSIKRING ASA
2.57STB NOSTOREBRAND ASA

Innehaven kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version