Nyheter

Nordnet ETN/ETC/ETF statistik maj 2017

Publicerad

den

ETF statistik maj 2017. Nedan presenteras Nordnet ETN/ETC/ETF statistik maj 2017 baserat på information från Nordnets kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Observera att siffrorna inte inkluderar Warrants, Mini Futures etc.

Kategorierna som presenteras är: Topp-10 omsättning, Topp-10 innehav, Topp-10 nettoinflöden och Topp-10 nettoutflöden.

Under april 2017 uppgick den totala handeln i ETF:er (Exchange Traded Funds, börshandlade fonder) hos Nordnet till:

•    ETF innehav MSEK 12 664 ▲ (12 307) +3% (37% YoY)
•    Total ETF omsättning MSEK  2 041 ▲ (1 890) +7%
•    ETF inflöden MSEK 293 ▲ (279) +5%

Nordnet lanserade sitt nya pan-nordiska erbjudande inom börshandlade produkter med hävstång, så kallade hävstångs-ETPer förra månaden. Nordnet samarbetar med en emittent och kommer under de kommande veckorna gradvis att kunna erbjuda mellan 5000-7000 ETP med exponering för 500 olika börshandlade produkter med exponering mot råvaror, FX, index och enskilda aktier. Dessa är white lablade i Nordnets namn och kan handlas utan courtage av Nordnets kunder. Se Nordnets hemsida för ytterligare information.

(Klicka för att förstora bilden)

(Klicka för att förstora bilden)

(Klicka för att förstora bilden)

(Klicka för att förstora bilden)

Handelskommentar

Som vanligt återfinns flera av XACTs börshandlade fonder på listan över mest omsatta produkter. Notera att Direxions Junior Gold Miners finns med, både Bull och Bear varianten. Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3X Shares och Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bear 3X Shares. Det är värt att poängtera att XACT OMXS30 som är den största börshandlade fonden inte fanns med förrän på tionde plats på listan. Istället har Nordnets kunder valt att köpa och sälja XACTs hävstångs-ETFer istället i stor omfattning. Detta har skett på både den svenska och norska marknaden.

I Finland hade OMX HELSINKI 25 ETF en hundraprocentig marknadsandel. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF återfanns däremot inte bland de tio mest omsatta börshandlade fonderna under månaden. Detta är ovanligt då denna ETF annars nästan alltid finns på denna lista. Den finns däremot på listan bland de tio största innehaven hos Nordnets kunder.

För de kompletta ETF-tabellerna från Nordnet se nedan:

[TABLE=184]

[TABLE=185]

[TABLE=186]

[TABLE=186]

Flera läsare har hört av sig och frågat om motsvarande siffror från Avanza. Vi publicerar gärna dessa siffror också, och ser att det vore spännande med en jämförelse mellan de olika mäklarföretagens kunders innehav och agerande. Vi har emellertid ännu inte kunnat ta del av dessa siffror, men vi arbetar på att få tillgång till dem.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version