Nyheter

Nordnet erbjuder månadssparande i VanEcks börshandlade fonder

Publicerad

den

Internetmäklaren Nordnet har ökat utbudet i sin tjänst ETF månadsspar. En av de nya aktörerna är det amerikanska företaget VanEck som erbjuder börshandlade fonder som ger exponering mot guldindustrin samt spel- och e-sportsbolag

VanEck Vector Video Gaming och eSports UCITS ETF (0,55 %) (ESP0)

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (0,53 %)

VanEck Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF (0,55 %)

Skillnaden mellan de två olika guldfonderna är att Junior Gold Miners investerar främst i guld- och silverbrytningsföretag med lägre marknadsvärde, ofta sådana bolag som befinner sig i ett tidigat skede av sin utvinnande verksamhet. G2X investerar istället i de största och mest kända aktörerna i branschen.

ETF månadsspar

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång med sparandet utan att du själv behöver vara aktiv. Fördelen med att månadsspara är att du sprider ut dina risker då du handlar varje månad och slipper tänka på att pricka in börsen vid en specifik tid. Det är även ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt, då månadssparandet växer exponentiellt genom ränta-på-ränta-effekten.

I Nordnets tjänst ETF månadsspar kan du spara i upp till fyra olika ETF:er. Du betalar bara en låg förvaltningsavgift, inget courtage.

Vi har av en av våra läsare uppmärksammats på att det för kunder i Sverige är gratis att månadsspara i ETFer hos Nordnet, medan de finska kunderna måste betala för detta. Är det något som du känner till mer om? Kontakta oss gärna för mer information.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version