Nyheter

Nio procents direktavkastning på Londonbörsen

Publicerad

den

Aktieinvesterare måste arbeta hårdare för att få en positiv avkastning från sina investerade pengar när inflationen skjuter i höjden. Konsumentprisinflationen har precis nått tre decenniers högsta nivå på 5,4 procent. Bank of England (BoE) räknar med att den kan nå en topp på 7,25 procent även under våren. Vi har uppmärksammats på en aktie med nio procents direktavkastning på Londonbörsen.

Det finns gott om brittiska aktier där ute vars direktavkastning ligger över även dessa höga inflationsnivåer. Det finns flera bara på FTSE 100. En av dessa är finansjätten M&G (LSE: MNG).

M&G var fram till nyligen en del av finansjätten Prudential. Det delades av i slutet av 2019 som en del av ”The Pru’s” plan för att fokusera på snabbväxande tillväxtmarknader i Asien. Tänk dock inte en sekund på att Prudentials beslut att separera från M&G är en återspegling av den senares vinstutsikter. Det finns anledning att tro på att M&G kan bidra till att leverera enorma aktieägaravkastningar på lång sikt.

Spararna har fått en fruktansvärd avkastning från vanliga finansiella produkter sedan finanskrisen 2008. BoE höll kurserna på bottennivåer för att hjälpa den ekonomiska återhämtningen. Som en konsekvens var folk tvungna att leta runt för att få en anständig avkastning på sina pengar. Detta innebar också att efterfrågan på de förmögenhetsförvaltningstjänster som M&G tillhandahåller skjutit i höjden.

BoE höjer med största sannolikhet räntan igen. Men än så länge har detta ännu inte reflekterats av en solid förbättring av sparräntan. Även Lloyds Banks mest optimistiska scenario tyder på att räntorna kommer att förbli under 1,8 procent fram till 2024.

Reser sig över flocken

Jag skulle inte bara köpa M&G eftersom avkastningen från traditionella sparprodukter borde förbli ganska dålig. Jag tror att FTSE 100-företagets expertis i att tillhandahålla finansiella produkter till pensionärer också kommer att hjälpa det att generera stora vinster under de kommande åren. Storbritanniens befolkning åldras snabbt – det uppskattas att en av sex kommer att vara 65 år eller äldre år 2050 – vilket lämnar M&G och dess kollegor med massor av affärer att vinna.

På tal om det kommer M&G att behöva arbeta extremt hårt med tanke på mängden konkurrens som de möter. Den finansiella tjänstesektorn är mördande och tecken på underpresterande jämfört med dess kollegor kan vara extremt skadliga. Som sagt, jag kan trösta mig med M&G:s solida meritlista när det gäller att generera anständig avkastning för sina kunder.

Nio procent i direktavkastning!

Dessutom, med nuvarande priser, ser M&Gs aktiekurs väldigt attraktiv ut i förhållande till risk/reward. Idag handlar förmögenhetsförvaltaren på ett forward P/E-tal på 10,3 gånger, ungefär i linje med det accepterade värdevattenmärket på 10 gånger.

Men det är på utdelningsarenan där M&G verkligen ser ut som ett toppköp. Dess avkastning ligger på mäktiga 9 procent för 2022, långt över 3,5 procent FTSE 100-genomsnittet.

Handla M&G

M&G handlas på London Stock Exchange. London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version