Nyheter

NiC0 ETC den enda fysiskt uppbackade koldioxidneutrala nickel ETC som finns på den europeiska marknaden

Publicerad

den

Elementum Physical Carbon Neutral Nickel ETC (NiC0 ETC) är den enda fysiskt uppbackade koldioxidneutrala nickel ETC som finns på den europeiska marknaden.

Fysiskt uppbackad med allokerat koldioxidneutralt nickel i lager

Ägarskap spåras med Distributed Ledger Technology

Vad är koldioxidneutralt nickel?

Carbon Neutral Nickel, är Norilsk Nickels banbrytande nickelprodukt som kommer med noll koldioxidavtryck. Nickeln uppfyller LME:s fysiska kontraktsspecifikationer inklusive renhet och kvalitet samt kommer med oberoende verifierade koldioxidkompensationscertifikat för kvarvarande koldioxidutsläpp. Koldioxidkompensationscertifikaten genereras från verkliga koldioxidreducerande driftsförbättringar vid Norilsks gruv-, raffinerings- och driftanläggningar.

Varför koldioxidneutralt nickel?

Klimatförändringar är en ständigt närvarande risk och vi kan se miljöskadorna över hela världen med stigande globala temperaturer. Nickel är oumbärligt i elbilsbatterier och batterilagring och en av nyckelmetallerna i övergången till en koldioxidfri ekonomi. Enligt IEA kommer ett framgångsrikt genomförande av det nuvarande klimatlöften från Parisavtalet fortfarande att lämna cirka 22 miljarder ton CO2-utsläpp år 2050! Carbon Neutral Nickel är ett banbrytande initiativ av Norilsk Nickel för att erbjuda investerare bättre förvaltning av sina tillgångar och möjligheten att förändra och på ett meningsfullt sätt påverka metallindustrin.

Hur skapar Norilsk sitt koldioxidneutrala nickel?

Norilsk Nickel har en av de lägsta koldioxidutsläppsproduktionsprocesserna i världen med tanke på sin blandning av vattenkraft, kärnkraft och naturgasdrivna raffineringsverksamheter. Efter att ha producerat dess lågkolhaltiga nickel, kopplas koldioxidkompensationscertifikat till en specifik sats nickel för att göra den koldioxidneutral. Koldioxidkompensationscertifikat skapas från verkliga energieffektivitets- och utsläppsförbättringar för Norilsks verksamhet. Dessa verifieras sedan oberoende av ledande internationella kolcertifierings- och verifieringsföretag för att bekräfta nickelets nollkoldioxidklassificering. Carbon Neutral Nickel kommer med förbättrad säkerhet och transparens med sina koldioxidcertifikat och koldioxidavtryck registrerade i blockchain för att skapa oföränderliga poster.

Prissättning av koldioxidneutralt nickel?

Kolneutralt nickel är prissatt med en premie på 793 $ jämfört med det officiella kontantpriset för LME Nickel. Premien beräknas baserat på kostnaden för kolterminer och är fast för livslängden för varje parti nickel. Investerare i GPF Carbon Neutral Nickel ETC kommer därför endast att exponeras för den underliggande prisutvecklingen för nickel och alla förändringar i kostnaden för kolterminer mellan ett skapande och efterföljande inlösenorder kommer att bäras av GPF.

Handla NiC0 ETC

Elementum Physical Carbon Neutral Nickel ETC (NiC0 ETC) är en helt säkerställd börshandlad råvara (ETC) som handlas på Vienna Stock Exchange.

Vienna Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Detta certifikat har stängts och det går inte längre att handla med.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Vienna Stock ExchangeUSDNiC0XS2373073993

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version