Nyheter

NFTZ ETF Den första NFT fokuserade ETFen

Publicerad

den

Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över globalt noterade företag med relevant exponering för NFT (icke-fungibla tokens), blockchain och kryptovaluta. Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,45 procent.

NFTZ Factset Analytics Insight

NFTZ är den första NFT-fokuserade ETFen. Fonden förvaltas passivt för att hålla företag som antingen

(i) tjänar betydande intäkter från blockchain och kryptovaluta,

(ii) innehar kryptovaluta i sin balansräkning, eller

(iii) offentligt har avslöjat sin inblandning i NFT-ekosystemet genom regulatoriska anmälningar eller officiell kommunikation.

Blockchain- och kryptovalutaaktiviteter omfattar följande segment:

(i) förvaltning och handel med kryptotillgångar,

(ii) kryptobankverksamhet, betalningar och tjänster,

(iii) kryptomining,

(iv) kryptomininghårdvara och

(v) blockchainteknologi.

Samtidigt indikerar NFT-engagemang att ha investeringar eller nuvarande tjänster för utfärdande, skapande och kommersialisering av NFT. Indexet kan inkludera vilket företag som helst med minst 100 miljoner USD i börsvärde som uppfyller det tematiska exponeringskravet. Innehav är marknadsvärdesviktade, med enstaka värdepappersvikter som begränsas till 4 %. Indexet rekonstitueras och balanseras om kvartalsvis.

Investerar i den digitala ekonomin med NFTs, Blockchain och NFT Marketplace

NFTer utmanar redan paradigm för ägande, egendom och värde. I sin nuvarande form möjliggör de verkligt ägande av digitala varor, släpper ut kreativitet i den virtuella världen som ett samarbetsföretag mellan parter och startar en ny skaparekonomi.

Blockchain-tekniken som ligger bakom NFTs har potential att gå ännu längre. Det stöder förtroendelösa peer-to-peer-transaktioner utan inblandning från tredje part, vilket banar väg för en ny ekonomisk struktur och konstruktion av äganderätter. Det underlättar smarta kontrakt, som är självutförande kontrakt baserade på förutbestämda villkor, vilket tillåter användare att effektivt och automatiskt överföra värde vid transaktioner.

Blockchains decentraliserade arkitektur ligger bakom kryptovalutor, DeFi (Decentralized Finance) och ett helt nytt sätt att tänka kring konst, kultur, affärer och socialt samarbete.

Den virtuella himlen är gränsen för NFTer och den blockchain-drivna NFT-marknaden.

NFTZ är en NFT ETF med relevant tematisk exponering för en rad NFT-aktier, involverade i Non-Fungible Tokens, blockchain och kryptovaluta – tillsammans bildar det ekosystem där NFTs frodas. Det strävar efter att spåra resultatet före avgifter och utgifter för ett regelbaserat, vägt index för sådana aktier.

Handla NFTZ ETF

Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ ETF)finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i NFTZ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
Sbi Holdings Inc8473 JP5.70%
Ebay Inc.EBAY5.25%
Iris Energy LtdIREN5.00%
Draftkings IncDKNG4.56%
Coinbase Global IncCOIN4.19%
Block IncSQ3.95%
Robinhood Mkts IncHOOD3.84%
Silvergate Cap CorpSI3.84%
Hut 8 Mng Corp New ComHUT CN3.71%
Hive Blockchain TechnologiesHIVE CN3.68%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version