Nyheter

NextFins lanserar börshandlad fond för Fintech

Publicerad

den

På onsdagen tillkännagav NextFins lanseringen av Nifty India Financials ETF (INDF), som nu är tillgänglig för handel. INDF kommer att handla i amerikanska dollar under amerikanska öppettider. Nifty India Financials ETF strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som före avgifter och kostnader i allmänhet motsvarar den totala avkastningsresultatet för Nifty Financial Services 25/50 Index. INDF är således en börshandlad fond för fintech.

Detta index består av indiska banker, finansinstitut, bostadsfinansieringsföretag, försäkringsbolag och andra finansiella tjänsteföretag i Indien. ”INDF tillåter investerare att få tillgång till de finansiella företagen som direkt deltar i megatrenderna som driver indisk ekonomisk tillväxt: en ung befolkning, en växande arbetskraft, urbanisering, ökad tillgång till den digitala ekonomin genom smartphones och ökande personlig kreditpenetration,” uttalande som utfärdades tidigare på onsdagen.

Accepterar utmaningen

Som framgår av Amit Anand, medgrundare av Adi Capital Management och Managing Member of INDF-teamet, “Denna fond är den första och enda fonden som ger ETF-investerare direkt tillgång till Indiens finansiella företag. Indiska finanser drar nytta av de megatrender som driver Indiens tillväxt, men amerikanska investerare hade inget sätt att komma åt dessa företag genom en ETF före INDF. ”

När man överväger utmaningar fortsätter Anand: ”Den största utmaningen i samband med lanseringen var att identifiera ett index som uppfyller RIC: s diversifieringsregler. För detta ändamål arbetade vi nära med Nifty, indexleverantören till INDF, för att komma med en variant av deras Nifty Financial Services Index som uppfyller de nödvändiga reglerna. ”

Om Nifty Financial Services 25/50 Index: Nifty Financial Services 25/50 Index förvaltas av NSE Indices Limited och spårar en väl distribuerad portfölj med topp 20 aktier inom Financial Services-sektorn i Indien.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version