Nyheter

Negativ tro till den brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

Under april månad såg vi hur placerarna visade en negativ tro till den brittiska aktiemarknaden. Detta syntes framförallt i det stora antalet blankningar av den landspecifika börshandlade fonden som replikerar utvecklingen av den brittiska aktiemarknaden, iShares MSCI United Kingdom Index (NYSE: EWU).

EWU är en ETF där intresset för att sälja kort har ökat Storbritannien kraftigt, något som beror på det som kallas Brexit och den kommande folkomröstningen i Storbritannien, där britterna skall rösta om landet skall lämna EU eller inte.

Per den 29 april var inte mindre än 4 498 011 andelar i denna ETF blankade, en ökning med 57,4 procent jämfört med två veckor innan. Per den 15 april var det totala antalet blankade andelar i denna ETF 2 856 864 stycken. Den genomsnittliga handelsvolymen för denna börshandlade fond ligger på 2 533 391, vilket betyder att blankningarna motsvarar 1,8 dagars handelsvolym.

Hedgefond köper

För varje såld aktie eller andel i en ETF måste det emellertid finnas en köpare. Vi noterar att en hedgefond, Hollencrest Securities, har ökat sitt innehav i EWU med 1,9 procent under det fjärde kvartalet, vilket bekräftas av den amerikanska finansinspektionen, Securities and Exchange Commission (SEC). Hollencrest Securities ägde 68 074 andelar i iShares MSCI Storbritannien index (NYSE: EWU) efter att ha köpt ytterligare 1 290 andelar. Detta motsvarade ett värde på 1 099 000 USD per rapporttillfället.

Dansar kring sitt glidande medelvärde

iShares MSCI United Kingdom Index (NYSE: EWU) öppnade i fredags på 15,95 USD. Samtidigt ser vi hur denna börshandlade fonds femtiodagars glidande medelvärde ligger på 15,93 USD och dess tolvmånader glidande medelvärde ligger på 19,56 USD.

Följ utvecklingen på Londonbörsen här

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version