Nyheter

Nasdaq lanserar optionshandel för Coinbase

Publicerad

den

Aktieoptioner för COIN-aktier kommer till Nasdaq i veckan när de amerikanska börsen sade att den lanserar optionshandel för Coinbase.

Mindre än en vecka efter det att den största kryptobörsen i USA noterades är Nasdaq inställd på att börja handla med optioner för Coinbase Global. Enligt en rapport från Reuters den 19 april uppgav en representant för Coinbase att COIN.O-optionerna kommer att börja handlas tisdagen den 20 april.

Coinbase Pro har också idag meddelat att det kommer att lägga till stöd för nya handelspar för Basic Attention Token (BAT) , Cardano (ADA), Decentraland (MANA) och USDC från 20 april. De fyra tillgångarna kommer att kopplas ihop med tre fiatvalutor (USD, EUR, GBP), BTC och ETH, med begränsad handelsfunktionalitet som ska göras tillgänglig.

Det intressanta med detta är hur värdera optionerna. Normalt sett värderas köp- och säljoptioner med stöd av den formel som kallas för Black-Scholes. I denna formel finns en parameter som heter implicit volatilitet som brukar beräknas på historiska data, vanligen volatiliteten 90 dagar tillbaka. Hur detta skall gå när Coinbase endast varit listat en dryg vecka återstår att se.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version