Nyheter

MUSQ erbjuder investerare en plats på första raden i den växande musikindustrin

Publicerad

den

MUSQ, LLC tillkännager i veckan lanseringen av MUSQ Global Music Industry ETF (NYSE: MUSQ), en banbrytande börshandlad fond utformad för att erbjuda investerare ren exponering mot den globala musikindustrin.

MUSQ ETF erbjuder investerare ett sätt att anpassa sina portföljer med hela musikbranschens ekosystem, inklusive streamingtjänster, innehåll och distribution, liveevenemang och biljettförsäljning, satellit- och sändningsradio, såväl som musikutrustning och teknik. Denna ETF följer MUSQ Global Music Industry Index (MUSQIX), som administreras av EQM Indexes. Innehav i fonden inkluderar Universal Music, Warner Music, Live Nation, Spotify, Sony Music, Hybe och SM Entertainment.

David Schulhof, grundare och VD för MUSQ, LLC, och en veteran från musikbranschen, delar: ”MUSQ Global Music Industry ETF drar nytta av den globala affiniteten för musik. Genom att öppna dörrar till en diversifierad portfölj av företag som är avgörande för musikbranschen, underlättar vi investerares tillgång till branschens pågående tillväxt och innovation.”

Den globala musikindustrin har kommit långt sedan fonografens dagar 1877. Idag upplever branschen en renässans, som drivs av tillkomsten av digitalisering, AI, sociala medier och streamingplattformar. Dessutom representerar musikindustrin en attraktiv global tillväxtmöjlighet med utvecklingen av nya metoder för intäktsgenerering, ökande global penetration för betald streaming, samt återuppkomsten av livemusikevenemang efter pandemin. Goldman Sachs förutspår att branschens intäkter kommer att nå imponerande 53,2 miljarder dollar år 2030, och växa med en sammansatt årlig takt på 12 %.

David Schulhof är en erfaren investerare och chef inom musikbranschen med en anmärkningsvärd meritlista, inklusive tidigare positioner som President, Music Publishing på LiveOne, President för IM Global Music och President för Music på AGC Studios. Han var också medgrundare och VD för Evergreen Copyrights som såldes till BMG Rights Management.

MUSQIX följer en välstrukturerad metod baserad på börsvärde. Komponenterna viktas med en maximal initialvikt på 7 %, vilket säkerställer en balanserad portfölj. Indexet tar även hänsyn till likviditet och balanseras om kvartalsvis.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version