Nyheter

MTCE ETP ett certifikat som är uppbackat av Polygon

Publicerad

den

ETC Group Physical Polygon ETP (MTCE ETP), Polygon ETC levererar fysisk exponering mot Polygons MATIC kryptovaluta med säkerheten och likviditeten hos en börshandlad produkt

Mål

MATICetc – ETC Group Physical Polygon (Ticker: MTCE) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Polygons MATIC-styrningstoken. Polygon är ett Ethereum sidokedjenätverk som syftar till att tillhandahålla flera verktyg för att förbättra bland annat hastigheten på och minska kostnaderna för transaktioner på Ethereum blockchain-nätverket.

Varje Polygon ETC bacaks till 100 % fysiskt av MATIC och handlas på europeiska börser, vilket ger investerare ett säkrare och likvidare sätt att få exponering mot MATIC. Varje enhet av MTCE ger innehavaren en fordran på en fördefinierad mängd MATIC.

Varför investera?

Ett enkelt sätt att investera i Polygon: Att investera i MTCE är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i MATIC, finns det inget behov av att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att sätta upp en kryptovaluta-plånbok för att lagra MATIC eftersom dina MTCE-enheter förvaras säkert hos din mäklare eller bank. *Investerare behöver bara en kryptovaluta-plånbok om de vill lösa in mot MATIC.

Investera i Polygon på en reglerad börs. MTCEs primära notering är SIX. Investerare kan handla med förtroende i vetskap om att alla marknadsdeltagare är strikt granskade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutabörser, av vilka många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med likviditetsleverantörer i världsklass för att säkerställa riklig börslikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar

Emittenten lagrar MATIC som backar upp värdepapperen hos Coinbase Custody Trust Company, en säker, reglerad förvaringsinstitut, specialbyggd för att hålla digitala tillgångar. Strikta KYC- och AML-standarder säkerställer att ursprunget för all kryptovaluta i förvar har kontrollerats.

Handla MTCE ETP

ETC Group Physical Polygon ETP (MTCE ETP) listas primärt på SIX Swiss Exchange, men handlas också på Frankfurt Stock Exchange – regulated market (XETRA).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Den 20 september kommunicerade ETC Group att denna börshandlade kryptovaluta skulle stängas på grund av för låg efterfrågan.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version