Nyheter

Morgan Stanley uppgraderar Indien till övervikt mitt i stark ekonomisk tillväxt

Publicerad

den

I ett drag som understryker Indiens växande ekonomiska styrka, har den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley uppgraderat Indien till övervikt. Beslutet erkänner robustheten i Indiens makrostabilitetsinställning och dess övergång till tillverkning under China Plus One-strategin, som implementerades 2021-2022.

Morgan Stanleys uppgradering kommer när Indiens ekonomiska tillväxt, främst driven av dess växande tillverkningssektor, fortsätter att få uppmärksamhet från internationella ekonomer och mäklarhus. Mitt i dynamiken i en multipolär värld har Indien framstått som Morgan Stanleys toppval bland tillväxtmarknaderna.

Denna uppgradering har utlöst en ökning av inhemska kapitalinflöden, vilket stimulerar både utländska direktinvesteringar (FDI) och portföljinvesteringar. Dessutom har indiska aktier fått den högsta platsen i Morgan Stanleys globala aktieplaceringsranking med en poäng på 68, vilket överträffade Singapore, Grekland, Mexiko och Polen.

Från 2021 till oktober 2022 har Indien lett MSCI Emerging Markets-index med 45,5 procent i USD. Detta resultat är ett tecken på Indiens starka position inom den globala ekonomin och dess potential för fortsatt tillväxt.

Framöver förutspår Morgan Stanley att Indiens relativa vinst per aktie (EPS) kommer att avsevärt överträffa andra tillväxtmarknader. Denna prognos baseras på Indiens låga korrelation och intäktsberoende av USA och Kina. Företagets bedömning tyder på att Indiens ekonomiska bana är på en uppåtgående trend, förstärkt av dess robusta makrostabilitetsupplägg som kan upprätthålla en högre realränta.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version