Nyheter

MORE-lagen kommer sannolikt att misslyckas men ytterligare ett lagförslag om legalisering av marijuana på väg

Publicerad

den

Det amerikanska representanthuset antog nyligen Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement, eller MORE Act.

Det här lagförslaget kräver att cannabis tas bort från lagen om kontrollerade ämnen, vilket effektivt legaliserar marijuana och kräver att domstolar granskar fällande domar för ickevåldsbrottslingar av marijuana.

Som ett resultat har cannabisaktierna ökat under mars månad

För att bli lag måste MORE-lagen antas i senaten, kongressens överhus. Dess chanser att lyckas är inte särskilt sannolika, där det skulle behöva stöd från alla 50 demokrater och minst 10 republikaner för att klara detta. Aspekter som att skura fällande domar över tidigare lagöverträdare gör det mindre sannolikt att samla stöd bland republikaner och vissa demokrater.

Däremot är det inte sagt att framstegen med legaliseringen i USA nu är borta från korten

En mer politiskt moderat avkriminaliseringsproposition har sitt ursprung i senaten, kallad Cannabis Administrative and Opportunity Act (CAO). Detta leds av senatens majoritetsledare Chuck Schumer.

CAO-lagen förväntas införas i april efter flera månader av offentliga kommentarer och revideringar. Det finns gott om rörelse i kongressen för att äntligen lägga fram acceptabel cannabislagstiftning och med konkurrerande lagförslag på bordet finns det ökat hopp om att kompromisser kan nås mellan och inom politiska partier.

Globalt ökar legaliseringen av marijuana fart. Totalt 45 länder har legaliserat medicinsk marijuana, och 30 har antagit lagar som avkriminaliserar cannabis på något sätt. Detta momentum kommer att fortsätta ta fart.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version