Nyheter

MJMT ETF en europeisk faktorfond

Publicerad

den

AMUNDI MSCI EUROPE MOMENTUM FACTOR UCITS ETF (MJMT ETF) försöker replikera utvecklingen av MSCI Europe Momentum Index så nära som möjligt, oavsett om trenden är stigande eller fallande.

Denna ETF gör det möjligt för investerare att enkelt i en enda transaktion följa det bästa resultatet under de senaste 6 och 12 månaderna av en aktiemomentumstrategi, före det senaste datumet för ombalansering av index, genom att betona stora och medelstora aktier i 15 utvecklade marknader i Europa med högt prismomentum, samtidigt som en rimligt hög handelslikviditet, investeringskapacitet och måttlig indexomsättning bibehålls.

Beskrivning av Amundi MSCI Europe Momentum Factor UCITS ETF EUR (C)

Amundi MSCI Europe Momentum Factor UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus Momentum, Europa. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Europe Momentum möjliggör en bred investering med låga avgifter på ca. 124 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23 % p.a.. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi MSCI Europe Momentum Factor UCITS ETF EUR (C) har tillgångar på 399 miljoner GBP under förvaltning. MJMT ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla MJMT ETF

Amundi MSCI Europe Momentum Factor UCITS ETF EUR (C) (MJMT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURMJMT
Bolsa Mexicana de ValoresEURMCEUN
Borsa ItalianaEURMCEU
Euronext ParisEURMCEU
XETRAEURMJMT

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASML HOLDING NV6,3
LVMH MOET HENNESSY5,18
SIEMENS AG-REG4,29
DAIMLER AG-REGISTERED SHARES3,26
RICHEMONT CIE FIN-R3,06
BNP PARIBAS2,49
SCHNEIDER ELECT SE2,19
RIO TINTO PLC (GBR)2,08
GLENCORE PLC-GBP2,07
ADYEN BV2,03

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version