Nyheter

Missa inte EDOC, en ny ETF för telemedicin

Publicerad

den

Social distansering hjälper till att driva nålen mot mer telemedicin, vilket är bra för en ETF för telemedicin som Global X Telemedicine och Digital Health ETF (EDOC). ”Telemedicin, som en gång betraktats som ett nytt sätt att ansluta läkare till patienter, är nu ett viktigt verktyg i kampen för att övervinna Covid-19”, konstaterade en Forbes-artikel. ”Sedan pandemin började har det varit ett landsomfattande tryck för att behandla fysiska och psykiska sjukdomar utan nödsituationer med virtuella kontorsbesök. Ansträngningen har stöd från den federala regeringen, sjukvårdsförsäkringsbetalare och professionella vårdföreningar. ”

”Förmågan att hålla videokonferenser över smartphones, surfplattor och persondatorer gör det möjligt för patienter att få vård från sina egna hem och undvika att resa till inställningar där Covid-19 kan spridas,” tillade artikeln.

EDOC försöker investera i företag som är positionerade för att dra nytta av ytterligare framsteg inom telemedicin och digital hälsa. Detta inkluderar företag som är involverade i telemedicin, Health Care Analytics, Connected Health Care Devices och administrativ digitalisering.

Fonden erbjuder investerare följande:

• Hög tillväxtpotential: EDOC ger investerare tillgång till hög tillväxtpotential genom företag i framkant av en strukturell trend som påverkar den globala sjukvårdsindustrin.
• En obegränsad strategi: Fondens sammansättning överskrider klassisk sektor, industri och geografiska klassificeringar genom att spåra ett växande tema.
ETF-effektivitet: I en enda handel ger EDOC tillgång till dussintals företag med hög exponering för temat telemedicin och digital hälsa.

EDOC har ökat med 35% de senaste sex månaderna:

Kommer större tillgång att innebära större användning?

De senaste ändringarna av policyn har gett patienterna mer tillgång till telemedicin såväl som telepsykiatri. Det återstår att se vad den nya administrationen kommer att göra när det gäller tillgång till telemedicin, men gynnsamma förändringar ökar EDOC ytterligare.

”De senaste policyändringarna har tagit bort hinder för telemedicin och telepsykiatri”, sa artikeln. ”Professionella medicinska grupper stöder nu virtuell vård och ger vägledning för utövare. Innan pandemin användes medicinsktäckning av telemedicin främst för att hjälpa patienter som bodde på landsbygden, med begränsad tillgång till specialister. ”

”Det förändrades med införandet av CARES-lagen i mars 2020”, tillade artikeln ytterligare. ”Lagen främjar tillgång till vård oavsett plats. Som ett resultat uppmuntrar Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) nu patienterna att stanna kvar hemma och socialt avstånd för att undvika spridning av Covid-19. ”

Handla EDOC

är i grunden en amerikansk ETF, men denna börshandlade fond finns även upptagen till handel på olika börser i Europa, till exempel London Stock Exchange och tyska Xetra. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version