Nyheter

Mirae Asset lanserar ETF för halvledare

Publicerad

den

Mirae Asset Global Investments, ett av de ledande kapitalförvaltningsföretagen i Sydkorea, samarbetar med Nasdaq för att öka exponeringen för den snabba tillväxten i halvledarindustrin. Med lanseringen av Mirae Asset Tiger US PHLX Semiconductor Sector Nasdaq ETF kommer koreanska investerare att kunna utnyttja potentialen i denna sektor genom en börshandlad fond (ETF) som spårar Nasdaq PHLX Semiconductor Index (SOX). Att Mirae Asset lanserar ETF för halvledare visar på det stora intresset som finns bland placerarna för detta område.

Som kapitalförvaltare utnyttjar Mirae Asset sin globalt integrerade plattform och investeringsinformation för att ge kunderna progressiva lösningar i alla större tillgångsslag och hjälpa dem att navigera i det ständigt föränderliga investeringslandskapet. Som svar på lokala investerares krav valde Mirae Asset SOX för sin ETF-produktisering.

”Vi är mycket glada över att kunna lansera vår amerikanska Philadelphia Semiconductor Sector Nasdaq ETF (SOX ETF) i Korea”, säger Chun Yong Rhie, investeringschef på Mirae Asset Global Investments. ”Det finns en ökande lokal efterfrågan på att investera i beståndsdelar i SOX-indexet, där koreanska investerare för närvarande innehar över 1,7 miljarder dollar i halvledarrelaterade aktier som NVIDIA, TSMC och Qualcomm. inom halvledarsektorn, kommer att göra det till en övertygande investering för investerare. ”

Gör det lättare för koreanska investerare

”Genom lanseringen av SOX ETF strävar vi efter att ge koreanska investerare enklare tillgång till exponering mot utländska aktier. Dessutom kommer den lokala noteringen av SOX ETF att göra det möjligt för investerare att köpa ETF för sina privata pensionskonton, ett segment som växte 342% 2020, fortsatte Rhie.

Mirae Assets långvariga relation med Nasdaq går tillbaka till 2010, då företaget lanserade den första Nasdaq-100 ETF i Korea. ”TIGER Nasdaq-100 ETF, Asiens största Nasdaq ETF, som nyligen passerade milstolpen AUM på 600 miljarder KRW (535 miljoner dollar) i januari 2021, konstaterade Rhie. ”Vi ser fram emot att samarbeta med Nasdaq för att vidareutveckla ETF:er för enklare och effektivare tillgång till utländsk exponering för våra investerare.”

Med tillägget av SOX ETF till Mirae Assets produktsortiment erbjuder företaget nu över 300 ETFer på 11 globala marknader. ETF:er utgör nästan en tredjedel av företagets förvaltade tillgångar på 190 miljarder dollar, vilket återspeglar Mirae Assets engagemang för detta investeringsverktyg och dess investerares välförtjänta förtroende för sina ETF-erbjudanden.

ETF-marknaden i Sydkorea har blivit ett mycket konkurrenskraftigt landskap med lokal investerares aptit som visar små tecken på att sakta ner. Mellan 2010 och 2020 växte ETF-industrin i Korea med en CAGR på 24%. Vid utgången av 2020 står den koreanska ETF-industrin på KRW52 biljoner (46,4 miljarder dollar) när det gäller AuM, med 468 ETF och 15 ETF-emittenter.

Ett av de mest spårade undersektorindexen

Mitt i ökningen av ETF:er på den lokala marknaden såväl som det rådande temat för teknikinvesteringar, insåg Mirae Asset behovet av en lösning som riktar sig till investerarnas fokus på halvledare. Med tanke på utvecklingen av det underliggande SOX-indexet såg Mirae Asset en möjlighet att samarbeta med Nasdaq om ett sådant investeringsverktyg.

Sedan starten 1993 har SOX blivit ett av de mest spårade undersektorindexen. Den 26 februari 2021 var den totala avkastningen för NDX sedan 31 december 2009 685%, medan den för SOX var 935%. Som en av de största beståndsdelarna på senare år har NVIDIA Corporation (NVDA bidragit med 114% av den totala avkastningen på SOX på 935% – det mesta av något företag i indexet.

SOX fortsätter att framgångsrikt återspegla en transformativ period för halvledarindustrin, eftersom dess beståndsdelar blir alltmer kritiska för dagens tematiska tekniklandskap, inklusive moln-, cyber-, bioteknik-, bil- och artificiell intelligensapplikationer.

Handla Mirae Asset Tiger US PHLX Semiconductor Sector Nasdaq ETF

Mirae Asset Tiger US PHLX Semiconductor Sector Nasdaq ETF finns endast att handla i USA och Sydkorea. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i övriga ETFer i Mirae Asset Tiger, varför detta företag kan komma att erbjuda handel även med Mirae Asset Tiger US PHLX Semiconductor Sector Nasdaq ETF.

Populära

Exit mobile version