Nyheter

Millenials har tagit de börshandlade fonderna till sitt hjärta

Publicerad

den

Att Millenials har tagit de börshandlade fonderna till sitt hjärta är en sak, viktigare är att de har tagit ETFer till sin plånbok och använder sig av dessa. Millenials säger att en ETF är en lättanvänd, kostnadseffektiv och transparant investeringsform. Av denna anledning har ETFer i USA kommit att bli ett mycket populärt sätt att fånga avkastningskurvan i USA. Om trenden fortsätter kan ETFer stå inför en kraftfull tillväxt de kommande åren.

Den senaste ETF Investor Study som genomfördes av Charles Schwab & Co. visade att i genomsnitt att över en fjärdedel av deras portföljer, eller 27 %, för närvarande allokeras till en ETF, jämfört med 16 % år 2012. 42 procent av investerarna fortsätter att anta ETFer kommer att bli deras primära investeringsverktyg i framtiden jämfört med 28 % år 2016. Om fem år skulle börshandlade fonder alltså kunna utgöra 33 % av deras portföljer.

Attityderna har förändrats

Det har varit fascinerande att se hur attityder mot ETFer utvecklats under de sju år som vi har gjort denna undersökningsäger Charles Schwab i en kommentar ”Varje år säger investerare att ETFer spelar en ännu större roll i sina portföljer, och alla tecken pekar på att tillväxten fortsätter. När investerare har blivit mer bekanta med börshandlade fonders mångsidighet har deras självförtroende ökat. Hälften av ETF-investerare anser att deras förståelse av ETF på mellannivå är nästan alla (93 %) nu fullt övertygade om deras förmåga att välja en ETF som är rätt för deras investeringsmål.

Fördelat på generationerna står Millennials utbland olika investerare demografiskt. Cirka 56 % av millennierna säger ETFer är deras typ av investeringsverktyg, däremot är 44 % av de så kallade Generation Xers väljer en ETF och endast 30 % av Boomers vill ha en börshandlad fond.

Millennials är också mer benägna att satsa mer pengar på ETF. 60 procent säger att de kommer att öka sin ETF-exponering nästa år jämfört med 48% av Gen X och 29% av Boomers.

Bland de främsta orsakerna är att Millennials anser att börshandlade fonder kan hjälpa till att nå långsiktiga mål som att bygga rikedom och spara för pensionering. Millennials är mer benägna att överväga att inneha endast ETFer istället för att bara investera i enskilda aktier.

Millennials fortsätter att leda racet när det gäller ETF-adoption. Millennials har vuxit upp med ETFer, och på grund av deras förtrogenhet verkar de vara mer bekväma än andra generationer, för att omfamna dem som deras investeringsverktyg av val – och njuta av fördelarna med låga kostnader, skatteeffektivitet och öppenhet.

Socialt ansvarsfulla investeringar

Schwab försökte också att mäta svaren på socialt ansvarsfulla investeringar som de som täcker principer för miljö, samhälle och styrning, som nyligen har dragit ökat i betydelse. Medan endast en av 10 ETF-investerare har en socialt ansvarsfull investering, finns det ett ökat intresse för detta segment. 46 procent av alla ETF-investerare anser att det är viktigt att investera i socialt ansvariga aktier eftersom strategierna stämmer överens med deras övertygelse och 51 procent skulle investera mer om SRI-produktutbildning erbjöds.

Millennials, återigen, förblir i spetsen av SRI ETF adoption. 48 % av Millennials söker aktivt efter investeringar som använder SRI-strategier, jämfört med 32 % av Gen X och 14 % av Boomers. Millennials ser också socialt ansvarsfulla företag som ett sätt att anpassa sig till sina övertygelser samtidigt som de hjälper dem att nå långsiktiga mål.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version