Nyheter

Miljöservicefonder är inte skräp

Publicerad

den

Miljötjänster som avfallshantering kanske inte har högsta fokus hos placerare, men det är en verksamhet som investerare bör hålla ett öga på genom fonder som VanEck Vectors Environmental Services ETF (EVX). Sammanslagningar och förvärv i utrymmet borde ge några intressanta affärsavtal som kan hjälpa till att öka vinsterna för denna börshandlade fond 2021.

Vad ligger under huven på EVX? Fonden strävar efter att replikera så nära som möjligt före NYSE® Arca Environmental Services IndexTM före avgifter och kostnader.

Fonden investerar normalt minst 80% av sina totala tillgångar i stamaktier och alternativa tvistlösningar från företag som är involverade i miljösektorn. Indexet är utformat för att mäta prestandan hos företag med stor kapitalisation som ägnar sig åt stora affärsverksamheter som kan dra nytta av den globala ökningen av efterfrågan på bortskaffande av konsumentavfall, avlägsnande och lagring av industriella biprodukter och hantering av tillhörande resurser.

Sammanfattningsvis ger EVX investerare:

USAs första ETF med fokus på miljötjänster: En snabbt växande industri som drivs av snabba befolkningsökningar och industrialisering, samt avfallsregler

En omfattande portfölj: Inkluderar företag som är involverade i borttagning, återvinning, sanering och resursåtervinning av farligt och fast avfall, till exempel miljötjänster som avfallshantering.

”Observatörer har sett en betydande ekonomisk förändring från status quo i alla branscher,” noterade en artikel från Lexology. ”Naturligtvis beror detta på effekterna av COVID-19-pandemin. En av de branscher som många inte har beaktat är avfallsindustrin. ”

”De drastiska landsomfattande avstängningarna har hållit anställda hemma”, fortsatte artikeln. ”Som ett resultat har kontor varit tysta och arbetet på dessa platser har nästan upphört. Det betyder att avfallsindustrin har upplevt ett kraftigt minskade intäkter. Det finns dock några ljusare nyheter: enligt multinationella oberoende investeringsbanker och finansiella tjänsteföretag som Raymond James. Företag ser fortfarande tillväxt och transaktioner sker fortfarande inom avfalls- och miljösektorn. ”

”Före COVID-19 började 2020 starkt och fortsatte flera år av momentum och aktivitet,” sa artikeln. En chef på Raymond James säger: ”Ur M&A synvinkel var året aktivt och det är fortfarande aktivt. Vi började med en massa mycket anmärkningsvärda förvärv, och det har fortsatt trots COVID-19. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version