Nyheter

Miljarder flödar till fastighetsfonder

Publicerad

den

De rasande fastighetspriserna har gjort att investerare vill ha en del av kakan, och miljarder flödar till fastighetsfonder och börshandlade fonder som spårar branschen.

Sektorns ETF: er är i takt med sin bästa inflödningsmånad sedan åtminstone 2014, med nästan 3,9 miljarder USD tillagda, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg.

BlackRocks iShares U.S. Real Estate ETF (IYR) har redan tagit in 2,5 miljarder dollar i juni, vilket satte det på rätt spår för sin bästa månad någonsin. En annan BlackRock-fond – iShares Global REIT ETF (REET) – är på väg mot sin bästa inflödemånad sedan 2017.

Historiska stimulansåtgärder från centralbanker runt om i världen och en ekonomisk återhämtning som ökar hastigheten pressar upp priserna i varje hörn av fastighetsmarknaden och driver upp det som vissa oroar blir en bubbla. När anställda börjar komma tillbaka till kontoret, shoppare åter går in i butiker och restauranger börjar fyllas, ökar efterfrågan på ett brett utbud av fastigheter.

Många av kategoriens produkter, som investerar stort i förvaltningar av fastighetsinvesteringar, överträffar breda index. Vanguards Real Estate ETF (VNQ) och BlackRocks IYR har vardera stigit med cirka 20% i år, jämfört med 13,6% för S&P 500.

Emittenter skyndar ut nya produkter för att dra nytta av bommen. Janus Henderson Group lanserade den aktivt förvaltade Janus Henderson U.S. Real Estate ETF (JRE) tidigare i veckan, och American Century ansökte nyligen om en Avantis Real Estate ETF med kortnamnet AVRE.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version