Nyheter

Midstream har lämnat motståndskraftiga utdelningar under de senaste kvartalen

Publicerad

den

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) strävar efter att ge diversifierad exponering till energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor på de amerikanska och kanadensiska marknaderna och inkluderar MLP och C-Corps. De Midstream företag som ingår i denna ETF har lämnat motståndskraftiga utdelningar under de senaste kvartalen.

Eftersom de finansiella konsekvenserna av Covid-19 försämrades i början av 2020 steg avkastningen på mid streams till toppnivåer på grund av den övergripande svaga aktieutvecklingen, och flera mid stream företag och MLP minskade sin utdelning med 50% eller mer, även om nedskärningar skedde i mindre företag verksamma i Plats. Sedan dess har utdelningen förblivit mestadels stabil varje kvartal, vilket gjorde att avkastningen blev måttlig till mer hållbara nivåer då aktiekurserna fortsatte att förbättras.

Avkastningen för Alerian Midstream Energy Dividend Index (AEDW) var 7,21%, vilket bara ligger något under det femåriga genomsnittliga avkastningen på 7,57%. Medan indexet släpar efter sin genomsnittliga avkastning på fem år, fortsätter det att erbjuda högre avkastning i förhållande till andra inkomstorienterade sektorer, inklusive obligationer, utilities och REITs.

Genererade mer fritt kassaflöde

Med lägre investeringar jämfört med tidigare år börjar mid stream företagen generera mer fritt kassaflöde, vilket ger ekonomisk flexibilitet för att upprätthålla eller öka sina utdelningar. Under de senaste kvartalen har flera beståndsdelar lagt vikt vid positivt fritt kassaflöde (FCF) efter utdelning. Till exempel har Kinder Morgan (KMI) genererat positivt fritt kassaflöde efter utdelning sedan 2016 och har avsevärt minskat de årliga investeringarna. En annan stor beståndsdel, Williams (WMB), rapporterade också positivt FCF efter utdelning 2020 och förväntar sig att göra det igen 2021. Högre fritt kassaflöde ger företag fler möjligheter att antingen betala av skulder eller betala för utdelning / återköp. Även om återköp blir mer populära, är utdelning fortfarande den primära metoden för att återföra kapital till aktieägarna inom mittströmområdet.

Handla MMLP

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version