Nyheter

METV den första fonden med fokus på Metaverse som listas på Xetra

Publicerad

den

Roundhill Investments, en ETF-sponsor fokuserad på innovativa tematiska fonder, tillkännagav i veckan lanseringen av Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV) på Deutsche Börse Xetra. METV är den första fonden med fokus på Metaverse som börsnoteras i Tyskland.

Metaverse är allmänt uppfattat som en efterföljare till dagens mobila internet, men som kommer att involvera otaliga interoperabla och beständiga virtuella världar, också integreras rikt i den fysiska världen, och därigenom skapa ett nytt medium och ekonomi för arbete, fritid och innovation. . Morgan Stanley och Goldman Sachs har uppskattat att Metaverse-ekonomin kommer att vara värd ungefär 8 biljoner dollar. Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, har sagt att han tror att Metaverse-ekonomin så småningom kommer att överträffa den fysiska världens.

Med en kostnadskvot på 0,59 % är Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV) som har fokus på Metaverse är den lägst prissatta europeiska börshandlade produkten fokuserad på det snabbt växande Metaverse-temat.

Fondens underliggande index förvaltas av Ball Metaverse Research Partners, ett indexerings- och analysföretag som leds av Matthew Ball, en erfaren investerare, rådgivare och forskare för Metaverse. Indexet spänner över Metaverse-företag i sju kategorier, inklusive: datorer, nätverk, virtuella plattformar, utbytesstandarder, betalningar, innehåll och hårdvara. Anmärkningsvärda innehav inkluderar Meta Platforms, Roblox, Unity och Nvidia.

Handla METV ETF

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version