Nyheter

MD4X ETF satsar på tyska mid cap företag

Publicerad

den

Lyxor German Mid -Cap MDAX UCITS ETF – Dist (MD4X ETF) investerar i aktier i tyska mid cap företag. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor German Mid -Cap MDAX UCITS ETFDist är en liten ETF med 68 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. MD4X ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Frankrike.

Lyxor German Mid -Cap MDAX UCITS ETFDist är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet MDAX PERF INDEX. MDAX PERF INDEX är ett kapitaliseringsvägt index som mäter prestationsförändringen för de 50 mid-cap-aktierna med det högsta justerade börsvärdet noterat på Prime Standardsegmentet på den tyska börsen, efter att de 30 aktierna i DAX 30 har exkluderats .

Handla MD4X ETF

Lyxor German Mid-Cap MDAX UCITS ETFDist (MD4X ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURMD4X
XETRAEURMD4X

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
AIRBUS SEEUR9.58%IndustriFrankrike
SIEMENS HEALTHINEERS AGEUR4.8%Health CareTyskland
ZALANDO SEEUR4.66%SällanköpsvarorTyskland
SYMRISE AGEUR4.33%MaterialsTyskland
HELLOFRESH SEEUR4.25%SällanköpsvarorTyskland
SARTORIUS AG-VORZUGEUR3.87%Health CareTyskland
PORSCHE AUTOMOBIL HLDG SEEUR3.86%SällanköpsvarorTyskland
BRENNTAG AGEUR3.78%IndustriTyskland
BEIERSDORF AGEUR2.94%DagligvarorTyskland
QIAGEN N.V.EUR2.89%Health CareUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version