Nyheter

Marknadskorrigering inom infrastruktursektorn

Publicerad

den

Marknadskorrigering inom infrastruktursektorn det relativa värderingsgapet till marknaden växer.

UB EM Infra -1,86 % i februari (YtD: -1,26%)

UB Infra -3,43% i februari (YtD: -6,82%)

S&P Global Infrastructure Total Return Index i februari -5,13

Marknadskorrigeringen inom den globala infrastruktursektorn fortsatte i februari där den snabba ökningen i amerikanska långräntor straffade infrastruktursektorn extra hårt. Det globala infrastrukturindexet S&P Global Infrastructure backade -5,13% medan UB Infra fonden red ur stormen betydligt bättre med en nedgång på -3,43% (YtD -6,82%). Det relativa värderingsgapet mot andra sektorer har ytterligare vuxit i och med nedgången i februari. Mot denna bakgrund förväntar vi oss en försiktigt positiv utveckling de närmaste månaderna och i relativa termer en bättre utveckling än marknaden, vilket vi redan sett tendenser till i början av mars.

UB Emerging Markets infra fonden vände nedåt -1,86% i februari efter en försiktigt positiv öppning i januari (YtD: -1,26%). Tillväxtmarknaderna överlag sjönk -2,9% i februari. Även här var stigande räntor en av huvudorsakerna till nedgången. Värderingarna ligger för närvarande ungefär på det historiska snittet och enligt vår mening är emerging markets infrabolagen attraktivt värderade i relativa termer.

I förhållande till benchmark

Se även nedan hur vår globala infrastrukturfond hittills utvecklats i förhållande till benchmark och motsvarande konkurrerande fonder.

Bifogat finner du också en sammanfattning från Real Asset Roundtable diskussionen som HedgeNordic nyligen arrangerade i Stockholm med en handfull institutioner.

Temat var realtillgångar och diskussionen kretsade kring olika metoder för exponering mot tillgångsklassen, likviditetsaspekter, värderingar, aktiva vs passiva investeringar och hållbarhetsaspekter; intressant läsning i synnerhet för den som grubblar över nästa steg i hur den alternativa delen av portföljen skall utvecklas:

Nils Schalin
CEO, UB Asset Management filial

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version