Nyheter

Marknaden för cannabisinvesteringar kan gynnas av det amerikanska valet

Publicerad

den

En vinst för demokraten Joe Biden förväntas vara bra för medicinska cannabisföretag i USA. Marknaden för cannabisinvesteringar har visat sin motståndskraft under Coronaviruskrisen och andra halvan av 2020 ser positivt ut, säger Nawan Butt från Purpose Investments.

Cannabis kommer sannolikt att vara en viktig diskussionspunkt i USA:s presidentval i november och Butt säger att en potentiell vinst för demokraten Joe Biden skulle säga särskilt bra för medicinska cannabisföretag i USA.

Butt, som är portföljförvaltare för The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) som Purpose driver i partnerskap med HANetf, är också optimistisk med tanke på utsikterna eftersom de drar nytta av andra katalysatorer på makro- och företagsspecifik nivå när olika företag marknadsför sina medicinska cannabis- och CBD-hälsostrategier.

Svårt att mäta aptiten för cannabisinvesteringar

”Enligt nuvarande regler är det svårt att mäta aptiten för cannabisinvesteringar i USA. På grund av deras oförmåga att investera i cannabis har amerikanska investerare hittat den näst bästa tillhörande tillväxten vertikalt för att dra nytta av denna möjlighet, säger Butt.

Som ett resultat har tillhörande företag sett en stark efterfrågan från investerare genom koronaviruskrisen, med stora aktiekapitalfinansieringar inklusive Industrial Innovative Properties Ltd (NYSE: IIPR), ett ledande cannabis växthus REIT och GrowGeneration Corp (NASDAQ: GRWG), cannabis hydroponics leverantör.

”Båda dessa finansieringar slutfördes utöver den ursprungliga storleken och anekdotiskt tecknades 5x respektive 3x. Dessa anekdoter talar om den uppdämda efterfrågan på tillväxtaktier som för närvarande inte är tillgänglig för många investerare, säger Butt.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) har stigit mer än 73% sedan marknadens nedgångar i mars, och har precis lanserat i januari.

Butt sa att detta var ett bevis på cannabismarknadens motståndskraft, för vad som fortfarande är en framväxande bransch, eftersom sektorn som helhet upplevde ett öde som andra vertikaler med hög tillväxt men har kommit att överträffa bredare marknadsindex som S&P 500 och FTSE 100 på en totalavkastningsbasis, med Medical Cannabis and Wellness Equity Index minskat med 0,9% under sex månader till slutet av juni, jämfört med 23% minskning för Footsie och 3,1% för S&P.

Lock down har inte påverkat cannabissektorn

Störningar i den bredare ekonomin under låsning har inte påverkat cannabissektorn, eftersom den kommer under paraplyet av medicinska tjänster. Inom underliggande undersektorer betonar Butt emellertid att det har skett en differentiering av prestanda, med de ovannämnda tilläggstjänsterna och företag med armarlängdsförbindelser till cannabis har sett en alltför stor efterfrågan från investerare i väntan på progressiv cannabislagstiftning i USA, medan läkemedel cannabinoider ökades också eftersom hälso- och sjukvårdssektorn fick extra uppmärksamhet i pandemin.

Butt tillade vidare: ”Det finns få offentliga företag som är verksamma i CBD-hälsovården och deras omedelbara utmattning av överskott som svar på avmattning i verksamheten har stabiliserat värderingarna. Resultatresultatet för andra kvartalet kommer att ge oss en bättre uppfattning om deras vinsttillväxt i tider av tvång, särskilt i detaljhandeln. ”

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF, som är noterat på LSE-, XETRA- och SIX-börserna, spårar ett reglerbaserat medicinsk cannabis- och wellness-aktieindex från Solactive, som består av börsnoterade företag som bedriver laglig affärsverksamhet i nio tematiska undersektorer i medicinsk cannabis, hampa och CBD-industrier.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på tre olika börser, London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det betyder att det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza .

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version