Nyheter

Månadsutdelande fond en av de mest populära fonderna

Publicerad

den

Under december månad skrev vi en kort introduktion till Global X Nasdaq 100 Covered Call UCITS ETF USD Distributing (QYLE ETF), en börshandlad fond som tillhör kategorin Alternativa investeringar, teknologi, USA. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (månadsvis). Den har på kort tid blivit en av de mest populära fonderna på sajten.

Många av de besökare som kommer till ETFmarknaden för att söka information om börshandlade fonder letar efter utdelande ETFer, och QYLE har något som sticker ut från andra ETFer. Det är en av de få aktier-ETFer som vi sett där utdelningen sker månadsvis.

Månadsvis utdelning är en av orsakerna till att kanadensiska aktier som till exempel Boston Pizza har kommit att bli så pass populära, då de ger utdelning varje månad. Utdelning varje månad fungerar för många investerare som ett alternativ till lön när de går i tidig pension.

Global X meddelar att de fått upp denna ETF på plattformarna hos DEGIRO, Nordnet och Avanza, men att de inom kort hoppas kunna kommunicera att den finns även på Nordeas plattform.

I och med att QYLE ETF är domicil på Irland går den att köpas i både en ISK och i en kapitalförsäkring.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version