Nyheter

M37R ETF är Europas första börshandlade fond med fokus på Metaverse

Publicerad

den

HANetf ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (M37R ETF) är Europas första Metaverse ETF, som ger ren exponering för företag som är involverade i tillväxten av den begynnande Metaverse-sektorn.

Fondöversikt

ETC Group Global Metaverse UCITS ETF ger exponering för företag som har affärsverksamhet inom området förstärkt och virtuell verklighet, 3D-grafik, halvledare, trådlös höghastighetskommunikation, onlinespel, videostreaming, blockchain-teknik inklusive NFT:er och digital mark, och ansluten moln-, fil- och datalagring. Dessa element omfattar Metaverse, en växande industri i sin tidiga tillväxtfas.

Fonden strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Solactive ETC Group Global Metaverse (indexet).

Varför investera i METR Metaverse ETF?

Ren satsning. M37R fokuserar främst på företag som är verksamma inom Metaverse-branschen, inklusive augmented/virtual reality, skaparekonomi, digital infrastruktur, digital marknadsplats, spelindustri och digitala betalningar.

Ett effektivt sätt att investera i framtidens Metaverse-industri. Morgan Stanley ser att Metaverse-relaterade företag kombineras skapar en möjlighet för 8,3 biljoner dollar bara i USA.

Framväxande industri. ETFen designades för investerare som vill dra nytta av en begynnande industri i dess tidiga utvecklingsstadier med förväntade storskaliga, långsiktiga investeringsmöjligheter i infrastrukturen och tjänsterna som ingår i Metaverse.

Viktiga risker

Metaverse-teknologi bildar en ny form av industri och ekonomiskt utrymme, och de risker som kan dyka upp inom sektorn kanske inte är fullt synliga förrän en bredare spridning och användning av tekniken.

Konsumentföretag tillverkar produkter och tillhandahåller diskretionära tjänster direkt till konsumenten, och dessa företags framgångar var nära knutna till resultatet av den övergripande internationella ekonomin, räntor, konkurrens och konsumenternas förtroende.

Regulatoriska risker inkluderar förändringar i reglering som kan påverka distributionen av ETF och en förändring i reglering kring lönsamhet och expansion av affärsmodellerna för ETF:s renodlade spel och andra tillgångskomponenter.

Värdet på aktier och aktierelaterade värdepapper kan påverkas av dagliga aktie- och valutamarknadsrörelser.

Observera att detta inte är en uttömmande lista och andra risker kan förekomma. Se KIID och prospekt för mer information

Beskrivning av HANetf ETC Group Global Metaverse UCITS ETF

HANetf ETC Group Global Metaverse UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Metaverse. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HANetf ETC Group Global Metaverse UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 1 miljon GBP under förvaltning. M37R ETFär yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Solactive ETC Group Global Metaverse-index spårar företag från hela världen som har affärsverksamhet i metaverse ekosystem.

Handla M37R ETF

HANetf ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (M37R ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURMETR
London Stock ExchangeGBPMETP
London Stock ExchangeUSDMETR
XETRAEURM37R

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple Inc7.35%
Parametric Technology Corp5.58%
Nintendo Co Ltd NPV4.56%
Snap Inc – A4.23%
Facebook Inc-Class A4.11%
Unity Software Inc3.18%
eXp World Holdings Inc2.96%
S4 Capital PLC2.74%
ROBLOX Corp2.71%
Activision Bl USD0.0000012.42%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version