Nyheter

LYYA ETF en europeisk ETF som investerar i 23 utvecklade ekonomier

Publicerad

den

Lyxor MSCI World UCITS ETF – Dist (LYYA ETF) med ISIN nummer FR0010315770 är en europeisk börshandlad fond. Lyxor MSCI World UCITS ETFDist är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra indexindex MSCI World Net Total Return USD Index. MSCI World Net Total Return USD Index är ett fritt floatjusterat börsvärdeindex som är utformat för att mäta aktiemarknadens resultat på utvecklade marknader. Lyxor MSCI World UCITS ETFDist handlas även under kortnamnen WLD, OLY3, WLDL, WLDD och LYWLD på vissa börser.

Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI World UCITS ETFDist är en mycket stor ETF med 3431 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Frankrike.

Investeringsstrategi

MSCI World index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen.

Handla LYYA ETF

Lyxor MSCI World UCITS ETFDist (LYYA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYYA
London Stock ExchangeEUROLY3
Borsa ItalianaEURWLD
Euronext ParisEURWLD
London Stock ExchangeGBXWLDL
London Stock ExchangeUSDWLDD
SIX Swiss ExchangeUSDLYWLD
XETRAEURLYYA

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Därför kan ETF-komponenterna skilja sig från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %
APPLE INCUSD3,91%
MICROSOFT CORPUSD3,3%
AMAZON.COM INCUSD2,61%
FACEBOOK INC-CLASS AUSD1,42%
ALPHABET INC-CL CUSD1,3%
ALPHABET INC-CL AUSD1,28%
TESLA INCUSD0,83%
NVIDIA CORPUSD0,81%
JPMORGAN CHASE & COUSD0,8%
JOHNSON & JOHNSONUSD0,75%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version