Nyheter

Lyxor CAC 40 ETF för den som tror på franska aktier

Publicerad

den

Lyxor CAC 40 ETF, eller Lyxor UCITS CAC 40 (DR) (EuroNext: CAC.PA) som det formella namnet är, handlas i Euro på den franska börsen Euronext Paris. Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,25 procent, och är en utdelande ETF. Faktum är att utdelningen kommer två gånger per år. Senast låg direktavkastningen på 1,73 procent. Denna börshandlade fond följer Parisbörsens referensindex CAC 40 Total Return Index och äger aktier i 40 olika företag. Denna börshandlade fond arbetar med fysisk replikering,

Om Lyxor CAC 40

Denna ETF är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindex CAC 40 Total Return Index. Indexet spårar de 40 största franska aktiernas resultat efter fritt flytande börsvärde och omsättning. Indexet är ett bruttoavkastningsindex och antar att bruttoutdelningen (källskatt inte dras av) som betalas av dess beståndsdelar återinvesteras i indexet. Lyxor ETF: er är effektiva investeringsverktyg som är noterade på börsen och som erbjuder transparent, likvid och låg kostnadsexponering mot det underliggande referensindex.

Handla Lyxor CAC 40

Denna ETF handlas på EuroNext Paris (EuroNext). Det betyder att det går att handla andelar i Lyxor UCITS ETF CAC 40 (DR) (EuroNext: CAC.PA) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SEMC.PA11.25%
Total SEFP.PA7.15%
Sanofi SASAN.PA6.81%
L’Oreal SAOR.PA5.87%
Schneider Electric SESU.PA5.00%
Air Liquide SAAI.PA4.70%
BNP ParibasBNP.PA4.16%
Airbus SEAIR4.05%
Kering SAKER.PA3.18%
AXA SACS.PA3.16%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version