Nyheter

LYXIB ETF för spanska aktier

Publicerad

den

Lyxor IBEX 35 (DR) UCITS ETF – Dist (LYXIB ETF) investerar i spanska aktier. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Lyxor IBEX 35 (DR) UCITS ETFDist har 238 miljoner GBP i förvaltat kapital. LYXIB ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Frankrike.

Lyxor IBEX 35 (DR) UCITS ETFDist är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet IBEX 35 Net Return Index. IBEX 35 Net Return Index är det inhemska och internationella riktmärket för den spanska börsen. IBEX 35 Net Return Index, är ett omsättningsbart index som är lämpligt för investeringsprodukter, utformat för att representera resultatet för de största värdepapper som handlas på den spanska aktiemarknaden.

IBEX 35 Net Return Index består av de 35 mest likvida värdepapper som handlas på den spanska börsen. Urvalskriterier för beståndsdelar har ingen sektorsdiversifieringsfördom. IBEX 35 Net Return Index -beståndsdelar vägs med börsvärde justerat med free float.

Handla LYXIB

Lyxor IBEX 35 (DR) UCITS ETFDist (LYXIB ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på Bolsa de Madrid .

Bolsa de Madrid, den spanska börsen, är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Amundi meddelande i mars 2024 att Amundi ETF MSCI Spain UCITS ETF (AMES) gick i mars upp i Amundi IBEX 35 UCITS ETF (LYXIB)

BörsValutaKortnamn
Bolsa de MadridEURLYXIB

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETF:ens innehav i jämförelseindexet.

NamnValutaViktSektorLand
IBERDROLA SAEUR13.9%UtilitiesSpanien
INDITEXEUR11.16%SällanköpsvarorSpanien
BANCO SANTANDER SAEUR10.92%FinansSpanien
CELLNEX TELECOM SAUEUR8.42%KommunikationsserviceSpanien
BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTAEUR7.64%FinansSpanien
TELEFONICA SAEUR4.9%KommunikationsserviceSpanien
AMADEUS IT HOLDING SA-A SHSEUR4.71%InformationsteknologiSpanien
CAIXABANKEUR4.25%FinansSpanien
FERROVIAL SAEUR3.76%IndustriSpanien
AENA SAEUR3.37%IndustriSpanien

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version