Nyheter

LYQK ETF ger den dubbla omvända avkastningen av den tyska Bunden

Publicerad

den

Lyxor Bund Daily (-2x) Inverse UCITS ETF-Acc (LYQK ETF) följer det tyska Bund Futures indexets omvända och hävstångseffektiva utveckling.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor Bund Daily (-2x) Inverse UCITS ETFAcc har 349 miljoner GBP i förvaltat kapital. LYQK ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Frankrike.

Lyxor Bund Daily (-2x) Inverse UCITS ETF-Acc är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet Solactive Bund Daily (-2x) Inverse Index. Huvudsyftet med strategin som implementerats av Solactive Bund Daily (-2x) Inverse Index är att ge samma ekonomiska utfall än en daglig kort strategi med en hävstång på 2, baserad på en portfölj av tioåriga tyska statsobligationer samtidigt som man undviker kostnader kopplade till användningen av kontantinstrument, nämligen lånekostnaden och dubbelt så många dagliga bud-ask-spreadar.

Indexet kombinerar en lång position i en daglig investering över natten till EONIA -ränta tillsammans med en dubbel kort position i Bund Futures, varvid begreppen för båda investeringarna ombalanseras dagligen.

Handla LYQK ETF

Lyxor Bund Daily (-2x) Inverse UCITS ETF-Acc (LYQK ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Borsa Italiana och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYQK
Borsa ItalianaEURBUND2S
Euronext ParisEURDSB
XETRAEURLYQK

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF: s innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SectorCountry
EURO-BUND FUTURE SEP21EUR100%GovernmentGermany

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version