Nyheter

LTUG ETF spårar den europeiska tekniksektorn

Publicerad

den

Lyxor STOXX Europe 600 Technology UCITS ETF – Acc (LTUG ETF) med ISIN LU1834988518 är en europeisk ETF som spårar den den europeiska tekniksektorn. LTUG ETF är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindex STOXX Europe 600 Technology Net Return EUR. Denna ETF handlas även under kortnamnet TNO på vissa börser.

STOXX Europe 600 Technology Net Return EUR består av de största aktierna inom teknikindustrin i Europa. STOXX Europe 600-supersektorerna är härledda från STOXX Europe 600, som består av 600 av de största europeiska aktierna med börsvärde. De representerar de största europeiska företagen i var och en av de 18 supersektorerna enligt ICB-klassificeringen (Industry Classification Benchmark).

Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor STOXX Europe 600 Technology UCITS ETFAcc har 101 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg.

Investeringsstrategi

STOXX® Europe 600 Technology Index spårar den europeiska teknologisektorn.

Handla LTUG ETF

Lyxor STOXX Europe 600 Technology UCITS ETFAcc (LTUG ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i den europeiska tekniksektorn. Denna ETF handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

ValutaTrade CurrencyTicker
Borsa ItalianaEURTNO
Euronext ParisEURTNO
XETRAEURLTUG

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav variera från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorCountry
ASML HOLDING NVEUR33.63%Information TechnologyHolland
SAP AGEUR15.06%Information TechnologyTyskland
INFINEON TECHNOLOGIES AGEUR6.21%Information TechnologyTyskland
PROSUSZAR5.27%Consumer DiscretionarySydafrika
AMADEUS IT HOLDING SA-A SHSEUR4.1%Information TechnologySpanien
DASSAULT SYSTEMES SAEUR3.82%Information TechnologyFrankrike
CAP GEMINIEUR3.72%Information TechnologyFrankrike
HEXAGON AB-B SHSSEK3.37%Information TechnologySverige
STMICROELECTEUR2.9%Information TechnologySchweiz
LOGITECH INTERNATIONAL-REGCHF2.56%Information TechnologySchweiz

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version