Nyheter

LOPX ETF investerar bara i aktier som handlas under fem dollar

Publicerad

den

Direxion Low Priced Stock ETF (LOPX ETF) följer ett likaviktat index av 50 amerikanska värdepapper som handlas till låga aktiekurser, utvalda med en tekniskt fokuserad strategi som varierar beroende på kvartalet för ombalansering.

Direxion Low Priced Stock ETF (LOPX ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent.

LOPX Factset Analytics Insight

LOPX fokuserar på en akties pris snarare än en akties värde. Fonden begränsar sitt breda universum för all-cap amerikanska aktieurval genom en metod som varierar beroende på vilket kvartal portföljen ombalanseras. Vid varje ombalansering i augusti undersöker fonden efter värdepapper som har ett slutkurs mellan 2 och 5 USD per aktie, medan fonden under februari, maj och november väljer aktier med ett slutkurs mellan 1,25 och 10 USD per aktie.

Urvalsprocessen inkluderar också ett lägsta marknadsvärde och likviditetskrav på 85 miljoner USD. En uteslutningsskärm filtrerar bort aktier som har haft en omvänd aktieuppdelning mellan ombalanseringsperioder. Aktier rankas och väljs efter börsvärde. Börsvärdeskravet kan sänkas tills målet på 50 beståndsdelar uppnås. Innehav rekonstitueras och viktas lika vid varje kvartals ombalansering.

Fondinformation

Direxion Low Priced Stock ETF erbjuder exponering mot de 50 företagen som handlas mellan 2 och 5 USD vid tidpunkten för valet. LOPX kan betraktas som ett satellitinnehav för att komplettera andra bredare positioner inom en portfölj.

Målindex

Solactive Two Bucks Index (SO2BUCKN) är ett likaviktat index som tillhandahålls av Solactive AG (”Indexleverantören”) som är utformat för att mäta prestanda för amerikanskt noterade värdepapper med relativt låga handelspriser. Indexleverantören börjar med Solactive GBS United States All Cap Index och tillämpar vissa krav som varierar beroende på vilket kvartal indexet ombalanseras för att kunna välja totalt 50 värdepapper. Indexet ombalanseras och rekonstitueras kvartalsvis i februari, maj, augusti och november.

Fondsammanfattning

Fonden investerar under normala omständigheter minst 80 % av sina tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Indexet är ett likaviktat index som tillhandahålls av Solactive AG och som är utformat för att mäta utvecklingen av amerikanskt noterade värdepapper med relativt låga handelspriser. Fonden kommer att koncentrera sina investeringar till en viss bransch eller grupp av branscher i ungefär samma utsträckning som indexet är så koncentrerat. Det är icke-diversifierat.

Handla LOPX ETF

Direxion Low Priced Stock ETF (LOPX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i LOPX ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Direxion Low Priced Stock ETF (LOPX ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Direxion Low Priced Stock ETF (LOPX ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperVikt %
AMC Entertainment Holdings9.55
Tellurian3.71
Agenus3.25
Centennial Resource Development2.61
Antero Resources Corp2.59
MoneyGram International2.50
Senseonics Holdings2.43
EnLink Midstream LLC2.39
Patterson-UTI Energy2.33
W&T Offshore2.

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version