Nyheter

London Stock Exchange lanserar Bitcoin-terminer och optioner

Publicerad

den

LSEG (London Stock Exchange Group) lanserar handel med Bitcoin-terminer och optioner i Storbritannien. Beskedet kom endast en vecka efter att The Information rapporterade att både Coinbase och Gemini förhandlade om sin egen icke-amerikanska kryptoderivatbörs.

När kryptovalutaindustrin fortsätter att expandera och institutioner börjar visa ett ökat intresse för digitala tillgångar som Bitcoin (BTC), har ledningen för London Stock Exchange Group (LSEG) beslutat att introducera Bitcoin-terminer och optioner i sitt erbjudande.

I själva verket har LSEG gått samman med den digitala handelsplatsen som är fokuserad på kryptovalutaderivat, Global Futures and Options (GFO-X), för att erbjuda Storbritanniens första reglerade handel och clearing i Bitcoin-indexterminer och optionsderivat, enligt pressen släpps den 13 april.

Enligt uttalandet:

”GFO-X tar de första stegen för att utvinna effektivitetsvinster från ny teknik inom en traditionell marknadsstruktur, med målet att över tiden leverera 24/7 handel till globala reglerade digitala tillgångsmarknader.”

Med tanke på att det fortfarande inte finns någon officiell reglering beträffande kryptomarknaden i Storbritannien, försöker LSEGs partnerskap med GFO-X, licensierad av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA), att skapa förtroende till ekosystemet för digitala tillgångsderivat, vilket ger kryptor en ett steg närmare vanliga finanser.

Som en del av projektet kommer LSEGs Paris-baserade LCH SA clearingenhet att introducera DigitalAssetClear, en ny, segregerad clearingtjänst för kontantavräknade Bitcoin-indexderivat som handlas på GFO-X. Den här tjänsten kommer att lanseras under fjärde kvartalet 2023 efter slutförandet av LCH SA regulatoriska godkännanden.

I en kommentar om utvecklingen sa Frank Soussan, chef för LCH DigitalAssetClear: ”Bitcoin-indexterminer och optioner är en snabbt växande tillgångsklass, med ett ökande intresse bland institutionella marknadsaktörer som letar efter tillgång inom en reglerad miljö som de är bekanta med. Tjänsten är en kraftfull kombination av GFO-X:s högpresterande teknologi och optimerade kontraktsspecifikationer med LCH:s beprövade riskhanteringsförmåga.”

I februari lanserade den brittiska regeringen ett offentligt samråd om det framtida regelverket för finansiella tjänster för kryptovalutor, såväl som de risker och möjligheter de presenterar, vilket visar sitt engagemang för att förvandla Storbritannien till ett globalt kryptonav. Samrådet avslutas den 30 april 2023.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version