Nyheter

Litiumproducenten ser nästan 800 procents ökning i intäkter förra året

Publicerad

den

Litiumproducenten Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) såg sina intäkter hoppade exponentiellt 2022 och nådde en ökning på nästan 800 procent trots den inflationstyngda makroekonomiska miljön.

Till tillväxten bidrog en ökad efterfrågan på elfordon (EV). Med den globala drivkraften för koldioxidminskning bör denna trend fortsätta och öka efterfrågan på kort och lång sikt.

”Fundamental bakom efterfrågetillväxten är stark, med försäljningen av elfordon som växer på alla marknader, särskilt på den amerikanska marknaden, positivt påverkad av Inflation Reduction Act, vilket låter oss tro att efterfrågan i år bör växa med mer än 20 procent jämfört med 2022”, skriver företaget i ett uttalande.

Litiumindustrin måste väsentligt öka utbudet för att möta efterfrågan. Detta banar väg för möjligheter för gruvföretag när försäljningen av elbilar fortsätter att öka.

”När elbilsförsäljningen fortsätter att växa, förväntar vi oss nu att litiumefterfrågan kommer att nå nästan 1,5 miljoner ton år 2025. Dessa starka förväntningar på efterfrågetillväxt ger oss förtroende när vi fortsätter att fokusera på att utöka vår litiumproduktionskapacitet” sa Ricardo Ramos, VD för litiumproducenten.

SQM är ett av de tre bästa innehaven i Sprott Lithium Miners ETF (LITP). Om företaget fortsätter att se styrka framåt när efterfrågan på elbilar fortsätter, erbjuder det en möjlighet för investerare att diversifiera sina portföljer med tillväxt i denna heta sektor.

Handla LI7U ETF

Global X Lithium & Battery Tech UCITS ETF USD Accumulating (LI7U) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version