Nyheter

LGIM lanserar ETF för digitala betalningar

Publicerad

den

Investeringsstrategin fokuserar på tillväxtpotentialen för teknik för digitala betalningar och den globala övergången till en kontantfri ekonomi. Legal & General Investment Management (LGIM) tillkännager idag lanseringen av L&G Digital Payments UCITS ETF, som ger investerare exponering för den digitala betalningsteknikens betydande tillväxtpotential, till följd av den globala övergången till en kontantfri ekonomi .

Den globala digitala betalningsmarknaden, som värderas till 58 miljarder dollar 2020, förväntas växa med 19,4 procent sammansatt årlig tillväxttakt mellan 2021 och 2028. L&G Digital Payments UCITS ETF ger en tematisk exponering för denna tillväxtpotential genom att investera i betalningsförvärvare och kortutgivare, betalningsportaler och processorer, betalningsteknikleverantörer och kortfria betaltjänstleverantörer.

Lägsta börsvärde på 200 MUSD

Den nya fonden investerar i företag med ett lägsta börsvärde på 200 miljoner dollar och en genomsnittlig daglig handelsvolym (ADTV) på minst tre miljoner månader på 1 miljon dollar, från ett dynamiskt universum med mer än 150 företag som arbetar med digitala betalningar och utnyttja expertis från Payments Cards & Mobile, en forsknings- och konsultspecialist. Företag i det investerbara universum har sin primära notering i utvecklade marknader, Sydkorea och/eller Taiwan. En månatlig granskning säkerställer att om ett enskilt företag överstiger 15 procent av portföljen kommer ETF att återbalanseras till likavikt.

ETF-lanseringen återspeglar den digitala teknikens roll för att bredda den globala finansiella integrationen, samtidigt som den stöder flera av FN: s hållbara utvecklingsmål, inklusive växande industri, innovation och infrastruktur, anständigt arbete och ekonomisk tillväxt och byggande av hållbara städer och samhällen. Enligt FN kan digitala finansiella tjänster, såsom digitala betalningar, hjälpa familjer att spara pengar, hantera chocker och skydda tillgångar mot risker, tillåta statliga överföringar, löner eller pensioner för att effektivt nå de som behöver dem mest, hjälpa små återförsäljare för att öka sina intäkter och driva på affärsmodeller som utökar tillgången till billiga finansiella tjänster, som potentiellt når ytterligare 1,6 miljarder människor.

Betydande tillväxtpotential

Howie Li, chef för ETF: er på LGIM, kommenterade: ”Den digitala betalningsrevolutionen erbjuder en betydande tillväxtpotential, underbyggd av sekulär, långsiktig dynamik inklusive det globala skiftet till e-handel, större användning av smartphones på tillväxtmarknader och utveckling av säker, säker onlinebetalningar. Att investera i detta tema kan ge investerare möjlighet att bidra till den globala finansiella inkluderingsrörelsen när vi försöker möta FN:s SDG. ”

Anders Arjes, chef för Norden på LGIM, tillade: ”Vi ser en fortsatt efterfrågan från investerare på riktad exponering mot de långsiktiga, strukturella trender som förändrar vår värld. Lanseringen av L&G Digital Payments UCITS ETF utökar vårt framgångsrika temaserie och ger våra kunder tillgång till tillväxten i den kontantlösa ekonomin genom en mycket likvid produkt. ”

L&G Digital Payments UCITS ETF är noterat på London Stock Exchange, Deutsche Börse och Borsa Italiana. DPGA ETF är också registrerat i Sverige, Finland, Danmark och Norge. Fonden kategoriseras som artikel åtta under EU: s förordning om hållbar ekonomi (SFDR).

Fonden är det senaste tillskottet till LGIMs nuvarande temaserie och tar det till 11 specialfonder som täcker ett antal störande teknologiteman, såsom L&G Cyber Security UCITS ETF, € 322 miljoner L&G Battery Value-Chain UCITS ETF och 984 miljoner euro L&G ROBO Global Robotics and Automation UCITS ETF.

Handla DPGA

L&G Digital Payments UCITS ETF (Xetra: DPGA) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Detaljer

NamnL&G Digital Payments UCITS ETF
BenchmarkSolactive Digital Payments Index NTR
Börser och kortnamn  LSE (USD) – DPAY
LSE (GBP) – DPAG
Borsa Italiana (EUR) – DPAY
Deutsche Börse (EUR) – DPGA
ISINIE00BF92J153
UCITSJa
DomicilIrland
TER (%)0.49%
BasvalutaUSD
EmittentLegal & General UCITS ETF Plc
PromotorLegal & General Investment Management Limited

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version