Nyheter

LGIM lanserar den första rena vätgas ETFen i Europa

Publicerad

den

Legal & General Investment Management (LGIM) har idag tillkännagett lanseringen av L&G Hydrogen Economy UCITS ETF, som ger investerare exponering för den långsiktiga investeringsmöjlighet som erbjuds av övergången till koldioxidsnål väte ekonomi. Det är den första rena vätgas ETFen i Europa. Detta inkluderar teknik och företag som möjliggör produktion av billigare, rena former av vätgas och de som förväntas spela en integrerad roll i vätgasekonomin. ETF är registrerad i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Det kommer att bygga på och komplettera LGIMs befintliga svit av hållbara tematiska ETF:er, såsom L&G Clean Energy UCITS ETF och L&G Battery Value-Chain UCITS ETF. När politik och ekonomi börjar anpassa sig till en ekonomi baserad på hållbar energi har LGIM lanserat denna strategi för att ge investerare ett precisionsverktyg för att lägga till exponering för vätgasekonomins värdekedja till sina investeringar i ren energi. Denna vätgas ETFen kan användas tillsammans med ovanstående fonder för att göra det möjligt för investerare att öka exponeringen för den rena vätgasekonomin tillsammans med sina investeringar i ren energiproduktion och energilagring.

Använder sin egna databas över företag som arbetar inom vätgasindustrin

Genom att använda en dynamisk, aktivt utformad investeringsstrategi från LGIM som utnyttjar GlobalDatas oöverträffade egna databas över företag som arbetar med vätgasindustrin, kommer ETF att försöka få exponering för hela vätgasvärdekedjan. Detta innebär företag med ett minimimarknad på 200 miljoner dollar, inklusive tillverkare av elektrolyser, väteproducenter, tillverkare av bränsleceller, specialiserade mobilitetsleverantörer, leverantörer av bränslecellskomponenter, viktiga industri- och energiföretag och andra i försörjningskedjan.

Den nya ETFen är noterad på Londonbörsen, Deutsche Boerse, Borsa Italiana, Six Swiss Exchange och NYSE Euronext och är tillgänglig för brittiska och europeiska mellanhänder och privatpersoner, inklusive holländska investerare.

Fonden är det senaste tillskottet till LGIMs nuvarande temaserie och tar det till tio specialfonder, som täcker ett antal störande teknologiteman, såsom $ 2,57 miljarder L&G Cyber Security UCITS ETF, $ 650 miljoner L&G Battery Value-Chain UCITS ETF och $ 1,44 $ miljarder L&G ROBO Global Robotics and Automation UCITS ETF. Teamet hoppas kunna bygga på den senaste tidens positiva resultat över hela intervallet, med alla LGIMs tematiska ETF-strategier som överträffar MSCI World Index 2020 med minst 35%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version