Nyheter

L&G ETF lanserar ny ETF med fokus på ren energi

Publicerad

den

Ett globalt samförstånd om klimatförändringar har tagit form på bara några år, eftersom skogsbränder har förstört hela regioner, miljoner har tagit sig ut på gatorna för att kräva åtgärder och COVID-19 har betonat vikten av att avvärja hotande hot innan det är för sent.

Om världen framgångsrikt ska gå över till en ekonomisk modell med lägre koldioxidutsläpp och uppfylla målen i Parisavtalet är två sammanhängande steg viktiga:

• Att göra renare energiformer mycket mer tillgänglig

• Avveckla de mest förorenande energiformerna på senare tid utvecklingen på båda fronter har varit uppmuntrande.

Framsteg inom ren teknik har gjort förnybar energi mycket billigare än för 10 år sedan. Arrangörer av ren energi är inte längre beroende av inmatningstullar och subventioner för nya projekt i många länder över hela världen. Enligt International Renewable Energy Agency förväntas ytterligare kostnadsminskningar fortsätta under det kommande decenniet och är en viktig drivkraft för energiomställningen och avkolningen.

Faktum är att förnybar energi redan är billigare än kol i två tredjedelar av de globala ekonomierna och kol förlorar stadigt den globala marknadsandelen. Till exempel har koleldad kraft i Europa drabbats av det stigande priset på EU:s koldioxidkrediter, med fyra av fem europeiska koleldade kraftverk olönsamma.

I USA levererade förnyelsebar energi mer kraft än kol till nätet för första gången i april 2019, enligt BloombergNEF. Enligt IEA kommer förnybara energikällor att växa snabbast inom elsektorn, vilket ger nästan 30% av efterfrågan på energi 2023, en ökning från 24% år 2017. Under denna period förutses förnybar energi ge mer än 70% av den globala elproduktionstillväxten , ledd av solceller och följt av vind. Detta förväntas locka över 343 miljarder dollar i investeringar per år. Med tanke på dessa trender tror vi att marknaden för ren energi är redo för sekulär långsiktig tillväxt. L&G ETF har därför skapat L&G Clean Energy UCITS ETF för att erbjuda investerare exponering för en unik och mångsidig korg med aktier som är integrerad i världens omfamning av renare energi.

Varför överväga att investera?

Om världen ska lyckas övergå till en ekonomisk modell med lägre koldioxidutsläpp och uppfylla målen i Parisavtalet, måste vi skapa renare energiformer mycket mer tillgänglig och avveckla de mest förorenande energiformerna. nystartade L&G ETF Clean Energy UCITS har utformats aktivt för investerare som vill fånga tillväxtpotentialen med ökad efterfrågan på grönare energilösningar.

Produktinformation

Jämförelseindex: Solactive Clean Energy Index NTR
Listor och tickers:
LSE (USD) – RENW LN
LSE (GBp) – RENG LN
Borsa Italiana (EUR) – RENW IM
Deutsche Börse (EUR) – RENW GY
SIX (CHF) – RENW SW
TER (%): 0,49
Distribution: Ackumulerande, ,således delar denna ETF inte ut erhållna utdelningar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version