Nyheter

Leverage Shares kan ge exponering när Tesla faller

Publicerad

den

Hävstångsaktierna Leverage Shares -1x Tesla ETP Securities försöker spåra iSTOXX Invers Leveraged -1X TSLA Index. Detta index är utformat för att ge -1x den dagliga avkastningen för Teslaaktien, justerat för att återspegla avgifterna och inneboende kostnader och intäkter från blankningar. Denna produkt har korta positioner i Teslaaktien och därmed resulterande kontantsaldon.

Till exempel, om Tesla stiger med en procent under en dag, kommer denna ETP att minska med en procent, exklusive avgifter. Men när Tesla faller med en procent över en dag kommer denna ETP att öka med en procent exklusive avgifter. Det är således en inverterad produkt.

Nyckelfunktioner

Möjlighet att öka avkastningen i en enda affär.

Likvid produkt som handlas som ett aktie på börsen, med flera market makers (MMs).

Du kan inte förlora mer än det investerade beloppet, och en intradag-återbalanseringsmekanism är utformad för att dämpa de största fallen inom dagen.

Enkelt att handla, inget behov av terminer, inget behov av att använda marginalkonton.

Transparent struktur med fullt ägande av de underliggande tillgångarna, så kreditrisken faktiskt negeras.

Är oberoende och hanteras av branschexperter.

Viktiga risker

Att investera i inverterade ETPer eller ETPer med hävstång är endast lämpligt för sofistikerade handlare som förstår hävstång, daglig balansering och sammansatt daglig avkastning.

Investerare kan förlora hela värdet av sin initiala investering (men inte mer).

Förlusterna förstoras på grund av arten av skuldsatt avkastning. Därför är korta och levererade ETP:er endast lämpliga för investerare som är villiga att ta en hög risknivå.

Daglig sammansättning kan resultera i avkastning som en investerare inte kan förvänta sig om investeraren inte helt har förstått hur en Leverage Shares ETP fungerar.

På grund av daglig ombalansering och sammansättning kan ETP-avkastningar mätt över perioder längre än en dag skilja sig från avkastningen för det underliggande aktiet multiplicerat med hävstångsfaktorn.

Använd endast dessa ETP:er om du kan övervaka dina positioner dagligen eller under dagen.

Denna ETP går ännu inte att handla på Xetra, men den finns att handla hos IG Markets.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version