Nyheter

LESW ETF för globala trendledare som satsar på ESG

Publicerad

den

Lyxor MSCI World ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETF – Acc (LESW ETF) investerar i aktier i globala trendledare som satsar på ESG. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI World Select ESG Rating and Trend Leaders möjliggör en bred investering med låga avgifter i ca. 765 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,18% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Lyxor MSCI World ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETFAcc har 296 miljoner GBP i förvaltat kapital. Denna ETF är äldre än 3 år och har sitt hemvist i Luxemburg.

Lyxor MSCI World ESG Leaders Extra (DR) UCITS ETFAcc är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI World Select ESG Rating och Trend Leaders Net Return USD Index. Indexet är utformat för att representera prestanda för företag som har en robust ESG -profil i förhållande till sin sektor, samt en positiv trend för att förbättra den profilen. Det är baserat på moderindexet, MSCI World Index, som täcker stora och medelstora aktier i 23 utvecklade marknader. Företag från ESG -känsliga sektorer eller vars produkter eller aktiviteter har potential för negativ social eller miljöpåverkan utesluts.

Handla LESW ETF

Lyxor MSCI World ESG Trend Leaders (DR) UCITS ETFAcc (LESW ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLESW
Borsa ItalianaEURWESG
Euronext ParisEURWESG
London Stock ExchangeGBPLESW
London Stock ExchangeUSDWESG
XETRAEURLESW

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETF:ens innehav i jämförelseindexet.

NamnValutaVikt %SektorLand
MICROSOFT CORPUSD7.11%InformationsteknologiUSA
ALPHABET INC-CL AUSD2.83%KommunikationstjänsterUSA
ALPHABET INC-CL CUSD2.79%KommunikationstjänsterUSA
TESLA INCUSD1.8%SällanköpsvarorUSA
NVIDIA CORPUSD1.69%InformationsteknologiUSA
VISA INC-CLASS A SHARESUSD1.46%InformationsteknologiUSA
HOME DEPOT INCUSD1.22%SällanköpsvarorUSA
PROCTER & GAMBLE CO/THEUSD1.19%DagligvarorUSA
ASML HOLDING NVEUR1.11%InformationsteknologiHolland
ADOBE INCUSD1.03%InformationsteknologiUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version